Aktualno

Josipović posmrtno odlikuje Miljenka Bratoša

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posmrtno će odlikovati Miljenka Bratoša

sekretara Sekretarijata za poslove obrane općine Dubrovnik i ključnu osobu za pripremu obrane Dubrovnika.

Ovo priznanje Josipović će dodijeliti ovog utorka, 6. prosinca na središnjoj svečanosti proslave dvadesete godišnjice obrane Dubrovnika. Osim Bratošu, hrvatski predsjednik će povelju Republike Hrvatske dodijeliti Gradu Dubrovniku i dubrovačkim braniteljima '91.

A središnja svečanost proslave dvadesete godišnjice obrane Dubrovnika, kojoj će dakle nazočiti hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović je svečano postrojavanje i smotra dubrovačkih branitelja iz '91. 6. prosinca u 11 sati ispred crkve Svetoga Vlaha.

Svečani mimohod dubrovačkih branitelja krenut će u 10 sati i 30 minuta s Brsalja, a u koloni koju će predvoditi vojni orkestar, vojnici počasnog voda, uz državnu, županijsku i gradsku zastavu, nosit će i ratne zastave dubrovačkih postrojbi. Očekuje se da će svečanosti nazočiti oko 800 branitelja iz '91., a prijavak vrhovnom zapovjedniku Ivu Josipoviću podnijet će general bojnik Nojko Marinović.
Predsjednik Josipović sa suradnicima obići će i Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja u palači Sponza.

Pročitajte još

FESTANJULKA U BRUXELLESU LADA JURICA Pile za mene ostaju najbolji podsjetnik odakle dolazim

Mia Njavro Banić

[FOTO] Bura ‘zadimila’ more

Zvonimir Pandža

[FOTO/VIDEO] Zatvara se Festa, misno slavlje održano na Gorici sv. Vlaha

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija