Aktualno

Tuže Bogdanovića, Brnadića, Čengiju, Vićana…

Općinska zgrada na otoku Šipanu, ona ista zbog koje će se gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić i nezavisni gradski vijećnik Pero Vićan naći na optuženičkoj klupi, predmet je istrage čiji epilog još nije okončan. DuList je došao u posjed kaznene prijave koju je podnijela grupa građana otoka Šipana u kojoj se od državnih organa zahtjeva povrat imovine Republici Hrvatskoj, točnije Gradu Dubrovniku!

Šipanjci su Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta prijavili preko dvadeset osoba, a na listi su pored Pera Vićana, direktora Dubrovačkog primorja i članovi Uprave istoimene tvrtke, kao i poznata imena izvršne vlasti toga vremena.
Riječ je prije svega o Vidu Bogdanoviću, tadašnjem gradonačelniku Grada Dubrovnika, Vinku Brnadiću dožupanu DNŽ, ali i Edvarda Čengije načelnika MUP-a. Kaznena prijava podignuta je i protiv Stipe Gabrića Jamba kao i odgovornih osoba u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

U prijavi koju su poslali mještani Šipana, a među kojima je najglasnija Marija Surjan, između ostaloga se navodi kako je Općinski dom spomenik kulture i po Zakonu o pretvorbi društvenih poduzeća u RH i po Zakonu o zaštiti spomenika kulture ta nekretnina – objekt nije smio biti unesen u pretvorbu i privatizaciju, tj. nije smio biti unesen u temeljni kapital i vlasništvo društva kapitala Dubrovačko primorje d.d. Šipanjci tvrde da je riječ o zločinačkoj organizaciji i njegovim pomagačima.  Kaznena djela iz procesa pretvorbe i privatizacije ne zastarijevaju, a stanovnici Luke Šipanske gotovo desetljeće čekaju povrat svog Općinskog doma, zgrade koju su gradili njihovi očevi i djedov vlastitim sredstvima, a koja im je, tvrde oteta.  

Sva imena protiv kojih je podignuta kaznena prijava ali i detalje o privatizaciji donosimo u tiskanom izdanju duLista, već u srijedu 7. prosinca… 
 
 

Pročitajte još

Koji mobitel koristite? Ovi modeli trenutno su na meti hakera!

Dulist

GRADSKE ULIČNE IGRE Oni su najbolji u basketu i nogotenisu

Dulist

Biskup Glasnović prvi put predmolio pobožnost križnog puta na Srđu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija