Aktualno

Tuže Bogdanovića, Brnadića, Čengiju, Vićana…

Općinska zgrada na otoku Šipanu, ona ista zbog koje će se gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić i nezavisni gradski vijećnik Pero Vićan naći na optuženičkoj klupi, predmet je istrage čiji epilog još nije okončan. DuList je došao u posjed kaznene prijave koju je podnijela grupa građana otoka Šipana u kojoj se od državnih organa zahtjeva povrat imovine Republici Hrvatskoj, točnije Gradu Dubrovniku!

Šipanjci su Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta prijavili preko dvadeset osoba, a na listi su pored Pera Vićana, direktora Dubrovačkog primorja i članovi Uprave istoimene tvrtke, kao i poznata imena izvršne vlasti toga vremena.
Riječ je prije svega o Vidu Bogdanoviću, tadašnjem gradonačelniku Grada Dubrovnika, Vinku Brnadiću dožupanu DNŽ, ali i Edvarda Čengije načelnika MUP-a. Kaznena prijava podignuta je i protiv Stipe Gabrića Jamba kao i odgovornih osoba u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

U prijavi koju su poslali mještani Šipana, a među kojima je najglasnija Marija Surjan, između ostaloga se navodi kako je Općinski dom spomenik kulture i po Zakonu o pretvorbi društvenih poduzeća u RH i po Zakonu o zaštiti spomenika kulture ta nekretnina – objekt nije smio biti unesen u pretvorbu i privatizaciju, tj. nije smio biti unesen u temeljni kapital i vlasništvo društva kapitala Dubrovačko primorje d.d. Šipanjci tvrde da je riječ o zločinačkoj organizaciji i njegovim pomagačima.  Kaznena djela iz procesa pretvorbe i privatizacije ne zastarijevaju, a stanovnici Luke Šipanske gotovo desetljeće čekaju povrat svog Općinskog doma, zgrade koju su gradili njihovi očevi i djedov vlastitim sredstvima, a koja im je, tvrde oteta.  

Sva imena protiv kojih je podignuta kaznena prijava ali i detalje o privatizaciji donosimo u tiskanom izdanju duLista, već u srijedu 7. prosinca… 
 
 

Pročitajte još

Trošak uvođenja eura bit će jednokratan. Cijene će rasti zbog zaokruživanja

Dulist

NIKOLINA TROJIĆ Kriza je gospodarstvo županije koštala 1,6 milijardi kuna

Dulist

PROSLAVA DANA POLICIJE Pavličević: Mjerilo našeg rada su sugrađani. Najvažnija je njihova sigurnost

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija