Kultura

JEDVA ČEKAMO! Kultni ‘Figarov pir’ ovog petka na Velikoj sceni, uživat ćemo u izvedbama mladih umjetnika!

Dubrovnik će već 24. lipnja uživati u operi – pravoj pravcatoj operi – koju su ovog utorka najavili ravnatelj UŠLS Slobodan Begić te solisti Berislav Jerković i Chris Mostert iz Opere Pannonice na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića. Radi se o kultnom djelu ‘Figarov pir’ u produkciji ansambla Opere Pannonice i orkestra Umjetničke škole Luke Sorkočevića. U izvedbi možete uživati s početkom u 20 sati na Velikoj sceni KMD-a.

– Radi se o projektu koji baš i nije jednostavan što se tiče produkcije, ali u sebi nosi važnost što se tič obrazovanja mladih umjetnika. Mladi će, uz profesionalne glazbenike – svoj profesore – te dvije studentice, sudjelovati na projektu koji će ih dodatno usmjeriti u profesionalno usmjerenje kojim se žele baviti. na ovaj način također se obrazuju za ono što ih zanima u budućnosti, profesionalizam u nekom od naših ili svjetskih opernih ansambala. Za naše mlade, ovo je iznimna i jedinstvena prilika i fantastičan segment obrazovanja. Zahvaljujem se kolegi Berislavu Jerkoviću, na svim dosadašnjim suradnjama – naglasio je Slobodan Begić. Za realizaciju ovog projekta škola je dobila podršku Odjela za kulturu Grada Dubrovnika.

Opera Pannonica operni je ansambl Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka osnovan 2010. godine, koji okuplja glazbene umjetnike grada Osijeka, profesore glazbe te brojne goste iz zemlje i inozemstva (Srbija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Južna Afrika, Sjedinjene američke države, Australija, Njemačka, Italija, Izrael, Švicarska, Kanada … ). Pored cjelovitih, scenskih opernih izvedbi, ansambl izvodi i koncertne nastupe opernih i operetnih djela, a također izvodi i ostalu vokalnu literaturu (kantate, oratorije, solo pjesme..).

U punom sastavu ansambl broji desetak vokalnih solista, 20 članova zbora i 28 članova orkestra koji zajedno čine jedinstven operni ansambl u Republici Hrvatskoj, koji se u svega nekoliko godina djelovanja već čvrsto upisao na kartu kulturnih događaja te prezentirao umjetničke kvalitete i potencijale domaćoj i inozemnoj publici.

Pročitajte još

NAJLJEPŠI DAR ZA ROĐENDAN VELIKOG SLIKARA Bukovčevi ‘Konavoski tkalci’ vratili se doma

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 167 godina rođen Vlaho Bukovac

Dulist

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija