Kultura

JEDVA ČEKAMO! Kultni ‘Figarov pir’ ovog petka na Velikoj sceni, uživat ćemo u izvedbama mladih umjetnika!

JEDVA ČEKAMO! Kultni 'Figarov pir' ovog petka na Velikoj sceni, uživat ćemo u izvedbama mladih umjetnika!

Dubrovnik će već 24. lipnja uživati u operi – pravoj pravcatoj operi – koju su ovog utorka najavili ravnatelj UŠLS Slobodan Begić te solisti Berislav Jerković i Chris Mostert iz Opere Pannonice na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića. Radi se o kultnom djelu ‘Figarov pir’ u produkciji ansambla Opere Pannonice i orkestra Umjetničke škole Luke Sorkočevića. U izvedbi možete uživati s početkom u 20 sati na Velikoj sceni KMD-a.

– Radi se o projektu koji baš i nije jednostavan što se tiče produkcije, ali u sebi nosi važnost što se tič obrazovanja mladih umjetnika. Mladi će, uz profesionalne glazbenike – svoj profesore – te dvije studentice, sudjelovati na projektu koji će ih dodatno usmjeriti u profesionalno usmjerenje kojim se žele baviti. na ovaj način također se obrazuju za ono što ih zanima u budućnosti, profesionalizam u nekom od naših ili svjetskih opernih ansambala. Za naše mlade, ovo je iznimna i jedinstvena prilika i fantastičan segment obrazovanja. Zahvaljujem se kolegi Berislavu Jerkoviću, na svim dosadašnjim suradnjama – naglasio je Slobodan Begić. Za realizaciju ovog projekta škola je dobila podršku Odjela za kulturu Grada Dubrovnika.

Opera Pannonica operni je ansambl Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka osnovan 2010. godine, koji okuplja glazbene umjetnike grada Osijeka, profesore glazbe te brojne goste iz zemlje i inozemstva (Srbija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Južna Afrika, Sjedinjene američke države, Australija, Njemačka, Italija, Izrael, Švicarska, Kanada … ). Pored cjelovitih, scenskih opernih izvedbi, ansambl izvodi i koncertne nastupe opernih i operetnih djela, a također izvodi i ostalu vokalnu literaturu (kantate, oratorije, solo pjesme..).

U punom sastavu ansambl broji desetak vokalnih solista, 20 članova zbora i 28 članova orkestra koji zajedno čine jedinstven operni ansambl u Republici Hrvatskoj, koji se u svega nekoliko godina djelovanja već čvrsto upisao na kartu kulturnih događaja te prezentirao umjetničke kvalitete i potencijale domaćoj i inozemnoj publici.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist