Kultura

SVJETSKI DAN GLAZBE Zbor Libertas, DSO i klapa Kaše nastupaju na Stradunu

SVJETSKI DAN GLAZBE Zbor Libertas, DSO i klapa Kaše nastupaju na Stradunu

Kao i svake godine Dubrovački simfonijski orkestar uz potporu TZ Grada Dubrovnika obilježava Svjetski dan glazbe 21. lipnja. Ove godine priprema se poseban program za sve ljubitelje glazbe.

21. lipnja u 20 sati ispred palače Sponza nastupa Mješoviti zbor Libertas, a potom u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar i Klapa Kaše. Ovom prilikom izvest će se praizvedba djela Grad plovi, suita za klapu i orkestar koju je skladao Vicko Dragojević, a čije su stihove napisali Davor Mojaš i Jakša Fiamengo.

-Ulaz je besplatan, stoga pozivamo sve naše sugrađane da izađu na Stradun i uživaju u vrhunskoj glazbi – ističu iz DSO-a.

Svjetski dan glazbe obilježava se od 1981. godine na prijedlog jednog francuskog novinara da se za vrijeme ljetnog solsticija slavi glazba kao važan segment sveukupnog ljudskog života. Ovaj se dan prvo obilježavao u Francuskoj, a potom i na ostatak Europe i svijeta. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist