Kultura

JEDINSTVENA PRILIKA: Probajte jela koja je jeo Marin Držić

JEDINSTVENA PRILIKA: Probajte jela koja je jeo Marin Držić

U Noći muzeja 2014. godine ustanova u kulturi Grada Dubrovnika Dom Marina Držića će predstaviti interaktivni kviz o poznavanju života i djela Marina Držića te će unutar memorijalne kuće Doma Marina Držića posjetitelji putem touchpad-a rješavati kviz na velikom ekranu te ovisno u uspješnosti rezultata dobiti diplomu putem osobnog e-maila o poznavanju najvećeg hrvatskog komediografa.

Također, Dom Marina Držića će predstaviti mobilnu verziju mrežne stranice Doma Marina Držića, kao i QR ( engl. Quick Response ), dvodimenzionalnog koda kojeg će posjetitelji moći učitati putem pametnoog telefona, tableta i sl. te saznati sve informacije o Marinu Držiću.

Osim toga, U Noći muzeja 2014. godine Dom Marina Držića će predstaviti dvije brošure o životu i djelu Marina Držića tiskano zasebno na hrvatskom i engleskom jeziku.

Ustanova u kulturi DMD će u suradnji s Dubrovnik Story turističkom agencijom/event managment kompanijom specijaliziranom za gastro turizam u Dubrovačko neretvanskoj županiji pripremiti neke od autentičnih delicija koje se spominju u djelima Marina Držića. Biti će to jedinstvena prilika sljubljivanja literalno-kulturnog naslijeđa i tradicionalne dubrovačke kuhinje kroz stručno vodstvo Marije Turkalj. Biti će to pravi užitak za nepce, svi su dobrodošli!

Zaključno, Dom Marina Držića će otvoriti izložbu pod nazivom “Stav’te držića u knjižnicu a koju je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu priredila 2008. godine povodom 500. obljetnice rođenja hrvatskoga renesansnoga književnika Marina Držića (1508-1567.) a kako je pri završetku sređivanje građe iz specijalne knjižnice Doma Marina Držića, tako će se na prvom katu Doma Marina Držića u Noći muzeja 2014. u vitrinama izložiti knjige vezane uz Marina Držića.

Za posjetitielje Doma Marina Držića u Noći muzeja 2014. godine pripremamo i određen broj poklona iz svoje ponude muzejske suvenirnice.

Tijekom manifestacije Noć muzeja 2014. godine Dom Marina Držića će raditi do jedan sat poslije noći te je svim posjetiteljima ulaz besplatan.

Pročitajte još

[FOTO] ZASLUŽENA CEREMONIJA Predstavljena knjiga o herojima bez puške – hrabrim ljudima iz Crvenog križa

Nora Di Leo

[FOTO] SUPETART – ‘HOMAGE TO DUBROVNIK’ Romana Milutin Fabris: Nema usporavanja u mojim godinama

Dulist

RADOVI MALENIH KREATIVACA Motivi najvećeg hrvatskog komediografa u Domu Marina Držića

Dulist