DuList IN

JEDAN, JEDINI I NEPONOVLJIV Sretan rođendan, gosparu Andrija!

JEDAN, JEDINI I NEPONOVLJIV Sretan rođendan, gosparu Andrija!

Jedan, jedini i neponovljiv, riječi su koje ponajbolje opisuju našeg sugrađanina Andriju Seifrieda, dugogodišnjeg turističkog i kulturnog djelatnika koji na današnji dan slavi svoj rođendan. Gospar Andrija, redoviti sugovornik DuLista, na svom Facebook profilu objavio je vremeplov gdje ga možemo promatrati kroz desetljeća njegova odrastanja i djelovanja u Gradu. Svakako, najzanimljivije razdoblje je upravo ono kada je bio djelatnik hotela Imperial o čemu je u nastanku i njegova knjiga intriga o slavnim licima koja su odsjedala u legendarnom hotelu.

– Urednica me stalno ‘progoni’. Nisam ponio sa sobom laptop jer se ne mogu koncentrirati. Nabacujem neke zabilješke u notes u svom pametnom telefonu. Tih četrdeset stranica trebale bi biti dovršene do studenog i nadam se da ćemo je urednica i ja uspjeti fina­lizirati te očekujem da bi mogla izaći sljedeće godine. Morat ćemo mijenjati mnogo toga jer su neki likovi previše prepoznatljivi i teme su preosjetljive te bi među živućim potomcima mogla potaknuti mnoga negodovanja pa čak i niz tužbi. Kako bi izbjegli te neugod­nosti, mijenjat ćemo imena i slične podatke – ispričao je za DuList u kolovozu lani Seifried javivši nam se telefonski iz Daruvarskih toplica gdje je neko vrijeme boravio oporavljajući se nakon ozljede zadobivene u prometnoj nesreći. Tad nam je poručio: ‘Oporavit ću se i nastaviti s radom još aktivnije i poletnije nego do sada’. Mi mu za njegov veliki dan priželjkujemo upravo to!

Inače, nije se na odmet podsjetiti prijašnjih rođendanskih zabava gospara Andrije koje su budile znatiželju, šokirale i zabavljale čitavu Hrvatsku pa su iz godine u godinu redovito punile stupce lokalnih medija, ali i televizijske minute nacionalnih. Bilo je tu svega, prisjetit će se naši sugrađani – od uzvanika iz svijeta poznatih do slavljeničkih torti koje su mašti malo prepuštale.

Foto: Facebook, DuList

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist