Županija

JAVNA NABAVA ZA LUČINO RAZDOLJE Žalbe odgodile otvaranje ponuda!

JAVNA NABAVA ZA LUČINO RAZDOLJE Žalbe odgodile otvaranje ponuda!

Iako su ponude za projektiranje i izvođenje radova izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje trebale biti otvorene 1. ožujka, postupak su odgodile dvije žalbe. Naime, kako navode za DuList iz Agencije za gospodarenje otpadom, neposredno prije otvaranja ponuda zaprimljene su dvije žalbe dva zainteresirana gospodarska subjekta na dokumentaciju i izmjenu dokumentacije – žalbe su upućene Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, a odluka se očekuje uskoro. Inače, ovaj postupak javne nabave pokrenut je još 14. prosinca 2020. godine te je do danas rok za otvaranje ponuda promijenjen čak četiri puta.

To se dogodilo, navode iz Agencije, zbog traženja zainteresiranih gospodarskih subjekata kako bi isti mogli dostaviti što kvalitetnije i sveobuhvatnije ponude. Tako će se očito još neko vrijeme pričekati za odabir projektanta i izvođača radova ovog važnog infrastrukturnog objekta kojega čekamo godinama. Predmet raspisane javne nabave su, podsjetit ćemo, usluge projektiranja (izrada glavnog projekta), izvođenja radova te ishođenja dozvola (građevinska i uporabna dozvola). Procijenjena vrijednost ove nabave bez poreza na dodanu vrijednost, pisali smo nedavno, iznosi 246.542.806,80 kuna. Inače, sukladno Idejnom projektu i pravomoćnoj lokacijskoj dozvoli, CGOLučino razdolje planiran je kao složena građevina, čije će se projektiranje i građenje odvijati u šest faza.

Inače, prije godinu dana potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Radi se, naime, o projektu od državnog značaja ukupne vrijednosti 494 milijuna kuna, čiji prihvatljivi troškovi iznose oko 408 milijuna kuna, od čega je 70,18 posto osigurano iz fonda EUKonkurentnost i kohezija, 19,82 posto osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a deset posto osigurava naša županija.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist