Politika

[IZRAVNI PRIJENOS] S DuListom pratite Gradsko vijeće, danas se usvaja prvi proračun u eurima

Gradski vijećnici ovog četvrta od 9 sati ponovno zasjedaju. Na dnevnom redu sjednice je 28. točaka među kojima i prvi gradski proračun u eurima. Prema prijedlogu gradonačelnika Mata Franković Proračun za 2023. godinu iznosi 86 milijuna eura, a više o ovom važnom dokumentu možete pročitati ovdje.
Osim o Proračunu, Gradsko vijeće raspravljat će i o pokretanju izrade Urbanističkog plana uređenja ‘Orašac 2’, a doznat će se sve i o ponudi austrijske tvrtke Supernova za izgradnju Arene Lapad. Ova je tvrtka, naime, jedina iskazala interes za gradnju nogometnog stadiona s trgovačkim centrom, no nezavisni vijećnik Andro Vahušić smatra kako se stadion neće graditi. Prepreka svemu, iznio je, predstavljaju neriješeni imovinsko pravni odnosi. O tome bismo više trebali doznati danas budući da je gradonačelnik Franković najavio kako će o svemu detaljno izvijestiti vijećnike i građane.
Vijećnici će raspravljati i o programu javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu, ali i o povećanju cijene zakupnine za korištenje javnih površina. Prijedlog je, naime, da se sadašnje cijene povećaju za 10 posto.
Sjednicu možete pratiti u izravnom prijenosu na našem portalu, a mi ćemo kao i uvijek izdvajati najzanimljivije dijelove rasprave.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija