Politika

[IZRAVNI PRIJENOS] S DuListom pratite Gradsko vijeće, danas se usvaja prvi proračun u eurima

[IZRAVNI PRIJENOS] S DuListom pratite Gradsko vijeće, danas se usvaja prvi proračun u eurima

Gradski vijećnici ovog četvrta od 9 sati ponovno zasjedaju. Na dnevnom redu sjednice je 28. točaka među kojima i prvi gradski proračun u eurima. Prema prijedlogu gradonačelnika Mata Franković Proračun za 2023. godinu iznosi 86 milijuna eura, a više o ovom važnom dokumentu možete pročitati ovdje.
Osim o Proračunu, Gradsko vijeće raspravljat će i o pokretanju izrade Urbanističkog plana uređenja ‘Orašac 2’, a doznat će se sve i o ponudi austrijske tvrtke Supernova za izgradnju Arene Lapad. Ova je tvrtka, naime, jedina iskazala interes za gradnju nogometnog stadiona s trgovačkim centrom, no nezavisni vijećnik Andro Vahušić smatra kako se stadion neće graditi. Prepreka svemu, iznio je, predstavljaju neriješeni imovinsko pravni odnosi. O tome bismo više trebali doznati danas budući da je gradonačelnik Franković najavio kako će o svemu detaljno izvijestiti vijećnike i građane.
Vijećnici će raspravljati i o programu javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu, ali i o povećanju cijene zakupnine za korištenje javnih površina. Prijedlog je, naime, da se sadašnje cijene povećaju za 10 posto.
Sjednicu možete pratiti u izravnom prijenosu na našem portalu, a mi ćemo kao i uvijek izdvajati najzanimljivije dijelove rasprave.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist