DuList IN

IZBACUJE TOKSINE I LIJEČI UMOR Napitak koji će vas napuniti energijom

IZBACUJE TOKSINE I LIJEČI UMOR Napitak koji će vas napuniti energijom

Spoj devet superhranjivih sastojaka u ovom receptu za zeleni smoothie, prema portalu Zadovoljna.hr, iz organizma će izvući štetne tvari, a vas napuniti zdravom energijom. Za pripremu ovog moćnog napitka potrebno je:

1 šalica ohlađenog zelenog čaja
2-3 grančice lišća ili 1 žličica sjemenki korijandra
1 šalica nasjeckanog zelenog lisnatog povrća po izboru
1 šalica narezanog krastavca
1 šalica narezanog ananasa
svježe iscijeđen sok 1 limuna
1 žlica naribanog svježeg đumbira
½ avokada
1 žličica meda

Stavite sve sastojke u blender i dobro usitnite u glatku smjesu.

Zeleni čaj, odličan je sastojak, bogat antioksidansima koji štite tjelesne stanice od oštećenja i bolesti. Brojna istraživanja pokazala su da zeleni čaj smanjuje rizik od raka i srčanih bolesti.

Korijandar je diuretik koji iz tijela “izvlači” suvišnu tekućinu i štetne tvari. Ta aromatična biljka obiluje esencijalnim uljima koja potiču želučane sokove te djeluje protuupalno.

Zeleno lisnato povrće (matovilac, kelj, špinat, blitva, raštika, zelena salata) izvrstan je dodatak smoothiejima jer sadrži obilje vitamina A i C te minerala: željeza, magnezija, kalija, kalcija…

Krastavac je riznica vitamina A, C i K (vitamin K važan je za čvrstoću kostiju i dobru krvnu sliku), a od minerala u obilnim količinama sadrži kalij te molibden, koji potiče metabolizam.

Ananas se ističe obiljem vitamina C i B, kao i minerala mangana, koji je u organizmu važan za proizvodnju energije i detoksikaciju. Ananas je bogat i bromelainom, enzimom koji pospješuje probavu.

Limun je također prirodni diuretik nezaobilazan u detoksikaciji – odlično pročišćuje jetru, potiče probavu i održava povoljnu kiselost (pH) organizma.

Đumbir je bogat mineralima (kalij, magnezij, bakar, mangan), kao i vitaminom C. Sadrži obilje takozvanih fitonutrijenata, među kojima je gingerol, koji potiče probavu i cirkulaciju te djeluje protuupalno.

Avokado obiluje nezasićenim masnim kiselinama koje su važne za zdravlje srca i krvnih žila. Također je dobar izvor vitamina B i E te kalija.

Med sadrži više od 300 hranjivih tvari korisnih za organizam. Među njima su brojni minerali, vitamini, aminokiseline, enzimi… Birajte domaći med, a izbjegavajte onaj koji je industrijski prerađen.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist