Županija

IZABRANI KONAVOSKI LAUREATI Krešimiru Veseliću nagrada za životno djelo

IZABRANI KONAVOSKI LAUREATI Krešimiru Veseliću nagrada za životno djelo

U Cavtatu je u četvrtak održana prva radna sjednica Općinskog vijeća na kojoj su imenovani ovogodišnji laureati, predstavljeno je Izvješće o radu Zaklade ‘Otac Ivan Fiorović’, prihvaćen je Prijedlog Plana upravljanja javnim površinama na predjelu povijesne jezgre Cavtata – Faza 1, kao i Prijedlog izmjene Programa demografskih mjera i socijalno zdravstvenih potreba u 2021. godini.

Na sjednici su, među ostalim, prihvaćeni i Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Konavle za 2021., Godišnje financijsko izvješće za 2020.g. za Konavosko komunalno društvo d.o.o. i Čistoću i zelenilo Konavle d.o.o., Prijedlog Odluke o suosnivanju lokalne akcijske skupine u ribarstvu, Prijedlog Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja učenika i studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja, uspješnih i darovitih učenika i studenata u kategoriji uspješnosti i deficitarnih zanimanja te učenika srednjih škola i studenata iz obitelji stradalnika Domovinskog rata s područja Općine Konavle. Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle Nagradu za životno djelo dobio je profesor emeritus Krešimir Veselić zbog iznimnog doprinosa iz područja kulture i očuvanja nematerijalne baštine Konavala. Profesor Veselić autor je nedavno objavljene knjige ‘Blago konavoskijeh riječi’.

Nagradu Općine Konavle dobio je i HNK Slaven Gruda zbog iznimnog doprinosa iz područja športa i tjelesne kulture i u povodu 100. obljetnice osnutka kluba, potom Restoran Konavoski dvori – Esculap Teo d.o.o. Močići zbog iznimnog doprinosa iz područja prostornog uređenja i zaštite okoliša i realizacije projekta prvog hrvatskog zelenog restorana te doktorica pedijatrije Nada Marković zbog iznimnog doprinosa iz područja zdravstva i socijalne skrbi za svoj dugogodišnji predani rad na očuvanju zdravlja djece.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist