Županija

IZABRANI KONAVOSKI LAUREATI Krešimiru Veseliću nagrada za životno djelo

U Cavtatu je u četvrtak održana prva radna sjednica Općinskog vijeća na kojoj su imenovani ovogodišnji laureati, predstavljeno je Izvješće o radu Zaklade ‘Otac Ivan Fiorović’, prihvaćen je Prijedlog Plana upravljanja javnim površinama na predjelu povijesne jezgre Cavtata – Faza 1, kao i Prijedlog izmjene Programa demografskih mjera i socijalno zdravstvenih potreba u 2021. godini.

Na sjednici su, među ostalim, prihvaćeni i Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Konavle za 2021., Godišnje financijsko izvješće za 2020.g. za Konavosko komunalno društvo d.o.o. i Čistoću i zelenilo Konavle d.o.o., Prijedlog Odluke o suosnivanju lokalne akcijske skupine u ribarstvu, Prijedlog Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja učenika i studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja, uspješnih i darovitih učenika i studenata u kategoriji uspješnosti i deficitarnih zanimanja te učenika srednjih škola i studenata iz obitelji stradalnika Domovinskog rata s područja Općine Konavle. Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle Nagradu za životno djelo dobio je profesor emeritus Krešimir Veselić zbog iznimnog doprinosa iz područja kulture i očuvanja nematerijalne baštine Konavala. Profesor Veselić autor je nedavno objavljene knjige ‘Blago konavoskijeh riječi’.

Nagradu Općine Konavle dobio je i HNK Slaven Gruda zbog iznimnog doprinosa iz područja športa i tjelesne kulture i u povodu 100. obljetnice osnutka kluba, potom Restoran Konavoski dvori – Esculap Teo d.o.o. Močići zbog iznimnog doprinosa iz područja prostornog uređenja i zaštite okoliša i realizacije projekta prvog hrvatskog zelenog restorana te doktorica pedijatrije Nada Marković zbog iznimnog doprinosa iz područja zdravstva i socijalne skrbi za svoj dugogodišnji predani rad na očuvanju zdravlja djece.

Pročitajte još

ŠESTO ISPITIVANJE Na pet plaža more nije izvrsne kakvoće

Dulist

ODUŠEVLJENI SU DUBROVNIKOM Župan posjetio mlade Ukrajince koji borave u Učeničkom domu

Dulist

[MALOSTONSKI ZALJEV] Velika ekološka akcija čišćenja podmorja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija