Zanimljivosti

IZ PLOČA KREĆE PREMA STONU Kristijan Sindik istrčat će ‘7 maratona u 7 dana’ za Odjel dječje onkologije u Splitu

IZ PLOČA KREĆE PREMA STONU Kristijan Sindik istrčat će '7 maratona u 7 dana' za Odjel dječje onkologije u Splitu

Iz dana u dan sve me više oduševljava broj trkača koji mi se pridružuju u maratonima akcije ‘Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana’. Jako mi je drago što se cilj akcije ostvaruje i što je javnost prepoznala važnost ove humanitarne inicijative za pomoć djeci oboljeloj od onkoloških bolesti. Današnji navijači posebno su me razveselili pjesmom i podrškom, a pozitivna atmosfera na terenu je nevjerojatna – izjavio je splitski maratonac Kristijan Sindik, koji je danas u Pločama sa svojim timom zaključio treći maraton u sklopu ‘Zlatne vrpce – 7 maratona u 7 dana’, u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split.

Po čitavoj današnjoj ruti od Drašnica do Ploča, Kristijanu su se priključivali hrabri trkači i trčali po kilometar, dva ili više, a danas ih je bilo preko 100. Ana Crvelin, članica maratonskog kluba Marjan, ujedno i sudionica u današnjem maratonu, istrčala je za svoje prijatelje koji su izgubili dijete zbog onkološke bolesti i tako ostvarila svoj plemeniti cilj. Prosječna brzina kretanja trkača bila je 7,55 minuta po kilometru s elevacijom od 515 mnv. Sveukupno je dosad istrčano 126 kilometara u tri dana.

Noćenje je predviđeno u Pločama, a sutrašnji, četvrti od sedam maratona, trčat će se od Ploča do Stona s početkom u 9 sati.

-Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže Kristijanu i timu na ruti, kao i da svojim donacijama pomognu djeci koja se bore s teškom bolešću – pozivaju organizatori.

‘Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana’ je humanitarno-sportska akcija koja se trči na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori. Čitava ruta iznosi 295 kilometara te se sastoji od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi 42 km. Zainteresirani donatori mogu kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura. Sredstva se direktno uplaćuju na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist