Koronavirus u Hrvatskoj

IZ LIBERTASA PORUČUJU ‘Prilagodit ćemo se novim mjerama sukladno sadašnjoj popunjenosti linija’

IZ LIBERTASA PORUČUJU 'Prilagodit ćemo se novim mjerama sukladno sadašnjoj popunjenosti linija'

Libertasovi autobusi od subote će moći voziti samo s 40 posto kapaciteta sukladno odluci Nacionalnog stožera donesenoj ovog četvrtka. Kako je za DuList potvrdio glasnogovornik Libertasa Dubrovnik Nikša Grljević, ovaj javni gradski prijevoznik ispoštovat će propisanu mjeru. Svako vozilo imat će označen maksimalni kapacitet putnika, uključujući stajaća i sjedaća mjesta.

-Analizirat ćemo popunjenost pojedinih linija u prethodnom razdoblju te će se vozni red i učestalost linija tome prilagođavati. Budući da su od subote zatvoreni i svi ugostiteljski objekti, i tu će ‘otpasti’ dio putnika jer neće odlaziti na posao i vraćati se s njega. Popunjenost i kapacitet pratit će se svakodnevno te će se Libertas tome i prilagođavati. Sve ovo odnosi se i na školski prijevoz – istaknuo je Grljević.

Provođenje mjere u autobusima nadgledat će policijski službenici, pripadnici civilne zaštite te inspektori cestovnog prometa. Međutim, s obzirom da je riječ o tri različita sustava, dodao je Grljević, potrebna je dodatna koordinacija.

Sva ova usklađenja odnose se i na školski prijevoz, a svi putnici i vozači i dalje moraju nositi maske prilikom vožnje autobusom.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist