Politika

IVONA KAPOR ‘Nije istina da zbog mene nije došlo do konstituiranja Gradskog vijeća’

IVONA KAPOR 'Nije istina da zbog mene nije došlo do konstituiranja Gradskog vijeća'

S obzirom da me se zadnjih dana proziva u medijima kao razlog zbog kojeg nije došlo do konstituiranja Gradskog vijeća ovim putem te priče želim demantirati i reći da nisu istinite – napisala je danas u priopćenju Ivona Kapor, nezavisna vijećnica. 

U priopćenju dalje stoji:

”Ja sam se zbog posla i unaprijed dogovorenih obveza uredno opravdala i ne vidim razloga da me se proziva kao glavnog krivca za nastalu situaciju. Osim toga htjela bi da se zna da me nitko iz redova pobjedničke koalicije nije kontaktirao niti tražio razgovor samnom i smatrala sam da moja ruka neće biti presudna na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća. Ovim putem želim poručiti građanima i biračima grada Korčule da Ivona Kapor nije ta i neće bit ta koja će izazvati nove izbore. Mi ćemo dokazati da nam je stalo do grada i ovim putem ovako javno i samoinicijativno dat ćemo podršku većini i biti ćemo im osma ruka koja im fali. Pri tome želimo nagasiti da ništa ne tražimo, ne ucjenjujemo nikoga niti postavljamo bilo kakve uvjete. Mislimo da je to fer i korektno i da to ovaj Grad zaslužuje. Podržavamo gradonačelnika koji je izabran većinom glasova i nećemo biti smetnja u radu Gradskog vijeća.

Ivona Kapor”

Podsjetimo, proteklog tjedna, na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća grada Korčule HDZ-ov kandidat za predsjednika tog tijela Joško Cebalo nije dobio potrebnu većinsku potporu i konstituirajuća sjednica će se morati ponavljati.

Predsjednik Gradskog vijeća po zakonu se mora birati većinom svih, a ne prisutnih vijećnika, a Joško Cebalo dobio je nedovoljnih sedam, od mogućih 15 glasova korčulanskih vijećnika.

HDZ-ov kandidat je kao prijedlog koalicije HDZ-HSS-HSP AS dobio potporu njihovih šest vijećnika, kao i potporu jednog vijećnika koalicije Korčulanska liga-HSLS. Protiv je bilo pet vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, čija jedna vijećnica nije došla na sjednicu, a jedan vijećnik HSP-a bio je suzdržan. Presudan glas bio tako onaj bivše HDZ-ove predsjednice Gradskog vijeća, a sada nezavisne vijećnice Ivone Kapor koja također nije došla na konstituirajuću sjednicu.

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist