Politika

HDZ SE NE ODRIČE NAKNADA Za koga su se Srđevci odlučili?

HDZ SE NE ODRIČE NAKNADA Za koga su se Srđevci odlučili?

Kandidacijska lista grupe birača „Zajedno za Grad“ uputila je priopćenje za javnost u kojem su istaknuli kako su sa svim čimbenicima u Gradskom vijeću obavili razgovore.

U nastavku pročitajte što su iz svega zaključili:

„KLGB Zajedno za Grad uputila je 1. travnja 2015. godine javni upit vezan uz one točke koje smatra aktualnima i važnima u budućem, dvogodišnjem radu Gradskog vijeća. Kao što smo i najavili, ovim putem, a netom prije današnje sjednice Gradskog vijeća, obavještavamo javnost o odgovorima, očitovanjima i razgovorima koji su uslijedili nakon naših postavljenih pitanja.

Najprije su nam se javili predstavnici HDZ-a koji su nam u pisanoj formi odgovorili i dali svoja gledišta o našim pitanjima, a nakon toga dogovorili smo sastanak na kojem smo razgovarali o istim temama. Oni su u načelu pozitivno odgovorili na većinu naših pitanja. Na dva su pitanja, međutim, negativno odgovorili, i to na pitanje jesu li spremni ukinuti naknade za rad u upravnim vijećima i nadzornim odborima tvrtki i ustanova kojima je osnivač i vlasnik Grad Dubrovnik, kao i na pitanje jesu li spremni na smanjenje naknada za rad političkih stranaka (smatraju, naime, da se političke stranke trebaju financirati jedino iz proračunskih sredstava namijenjenih u tu svrhu).

Nakon toga imali smo razgovore s predstavnicima DDS-a na kojima su nam oni predstavili svoja gledišta na postavljena pitanja i teme. Naglasak u ovim pregovorima bio je na pitanju Garaže Dubrovnik.

S predstavnicima koalicije HNS- SDP- HSU također smo o svim pitanjima razgovarali vrlo detaljno. Na sastanku sa svim vijećnicima koalicije iskazana je spremnost na suradnju u vezi s postavljenim pitanjima i predložen je način rješavanja određenih problema. Sugovornici su spremni formirati povjerenstva po načelu pariteta svih sudionika u Gradskom vijeću koja bi se bavila ključnim pitanjima (izrada strateških dokumenata upravljanja, status tvrđave Imperial, pokretanje pripremnih radnji u izradi novih prostornih planova koji se oslanjaju na Županijski prostorni plan koji je osporen na Višem upravnom sudu, odnos prema pitanjima Garaže Dubrovnik, odnos prema DPDS-u).

Na kraju svi ovih razgovora zaključujemo da smo zadovoljni time što su sve opcije bile spremne na otvoreni dijalog i ponavljamo kako ćemo na tome inzistirati i nadalje. Zadovoljni smo i razinom dijaloga i nadamo se da će ona nastaviti prakticirati i u budućem radu Gradskoga vijeća.

Smatramo da Gradsko Vijeće treba ustrojiti po načelu participativnosti svih sudionika u Gradskom Vijeću Grada Dubrovnika. Naš izbor predsjedništva Gradskog vijeća bit će rezultat promišljanja o Gradskom vijeću koje će nastaviti s praksom dijaloga svih sudionika i to za dobrobit Grada i njegovih građana. Odabir predsjedništva Gradskog vijeća ne znači priklanjanje ijednoj političkoj opciji u Vijeću. O svakoj točki o kojoj će se raspravljati na Vijeću ili u odborima Vijeća, pristupat ćemo otvoreno, kao i u dosadašnjem radu. Kao što smo i dosad naglašavali, važan čimbenik u odluci o predsjedništvu Gradskog vijeća bit će broj prikupljenih potpisa za predloženog kandidata, kako i dolikuje demokratskom društvu.

KLGB Zajedno za Grad“

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist