Sport

[FOTO/VIDEO] KAKAV SPEKTAKL Svečano otvoren ‘Tomo Tournament’!

[FOTO/VIDEO] KAKAV SPEKTAKL Svečano otvoren 'Tomo Tournament'!

Svečano je otvoren vaterpolski turnir za djecu ‘Tomo Tournament’! Na jubilarnom, desetom izdanju međunarodnog turnira nastupaju čak 52 ekipe iz dvanaest europskih zemalja u tri kategorije. Svi oni ispunili su u četvrtak navečer gruški bazen prilikom otvorenja kojeg je među ostalim obilježio svjetlosni spektakl kao i plesne točke Studija Lazareti. Mimohod klubova otvorio je Club Natacio Barcelona, a zaključio ga je domaćin Jug Adriatic osiguranje.  Sve prisutne hrvatskom, engleskom i španjolskom pozdravila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

-U ovoj prigodi želim uputiti zahvalu, ali i pohvalu organizacijskom odboru kluba Jug za pripremu memorijalnog turnira koji se održava u spomen na Toma Udovičića, velikoga zaljubljenika u vaterpolo i čovjeka koji je odgojio brojne generacije mladih vaterpolista. Ovakav događaj iz godine u godinu sigurna sam potiče i motivira svakog mladog čovjeka da iskaže vlastite sposobnosti, talente i što je najvažnije pronađe smisao u bavljenju sportom. Neka ovogodišnji jubilarni turnir bude mjesto ispunjeno sportskih duhom i entuzijazmom, međusobnim uvažavanjem, tolerancijom i mjesto upoznavanja koje će možda donijeti prijateljstva i suradnju u nekim budućim vremenima – istaknula je zamjenica u svom govoru.
Zatim je govor održao olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, legendarni vratar Josip Pavić.

Šest dana, gotovo 160 utakmica i više od 800 natjecatelja – impresivne su brojke koje se odnose na ovogodišnji Tomo tournament koji će se na gruškom bazenu održavati do 24. travnja.

Ne treba zaboraviti kako se ovogodišnji ‘Tomo’ održava nakon dvije godine prisilne pauze uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Stoga čudi veliki interes kojega je ovogodišnji turnir pobudio kod natjecatelja, budući da je odaziv nikad veći. Broju natjecatelja svakako treba pridodati i roditelje koji dolaze u pratnji svoje djece pa se sadašnje procjene kreću na ukupno 1400 ljudi koji će kroz sedam dana zbog ovog velikog natjecateljskog događaja boraviti u našem gradu.

[FOTO/VIDEO] KAKAV SPEKTAKL Svečano otvoren 'Tomo Tournament'!
Dživo Brčić, Željan Konsuo, Tomislav Dumančić, Pero Kulaš, Jelka Tepšić, Srđan Benić i Ognjen Kržić
[FOTO/VIDEO] KAKAV SPEKTAKL Svečano otvoren 'Tomo Tournament'!
Elvis Fatović i Vjeko Kobešćak

[FOTO/VIDEO] KAKAV SPEKTAKL Svečano otvoren 'Tomo Tournament'! [FOTO/VIDEO] KAKAV SPEKTAKL Svečano otvoren 'Tomo Tournament'!

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist