Sport

[FOTO/VIDEO] KAKAV SPEKTAKL Svečano otvoren ‘Tomo Tournament’!

Svečano je otvoren vaterpolski turnir za djecu ‘Tomo Tournament’! Na jubilarnom, desetom izdanju međunarodnog turnira nastupaju čak 52 ekipe iz dvanaest europskih zemalja u tri kategorije. Svi oni ispunili su u četvrtak navečer gruški bazen prilikom otvorenja kojeg je među ostalim obilježio svjetlosni spektakl kao i plesne točke Studija Lazareti. Mimohod klubova otvorio je Club Natacio Barcelona, a zaključio ga je domaćin Jug Adriatic osiguranje.  Sve prisutne hrvatskom, engleskom i španjolskom pozdravila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

-U ovoj prigodi želim uputiti zahvalu, ali i pohvalu organizacijskom odboru kluba Jug za pripremu memorijalnog turnira koji se održava u spomen na Toma Udovičića, velikoga zaljubljenika u vaterpolo i čovjeka koji je odgojio brojne generacije mladih vaterpolista. Ovakav događaj iz godine u godinu sigurna sam potiče i motivira svakog mladog čovjeka da iskaže vlastite sposobnosti, talente i što je najvažnije pronađe smisao u bavljenju sportom. Neka ovogodišnji jubilarni turnir bude mjesto ispunjeno sportskih duhom i entuzijazmom, međusobnim uvažavanjem, tolerancijom i mjesto upoznavanja koje će možda donijeti prijateljstva i suradnju u nekim budućim vremenima – istaknula je zamjenica u svom govoru.
Zatim je govor održao olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, legendarni vratar Josip Pavić.

Šest dana, gotovo 160 utakmica i više od 800 natjecatelja – impresivne su brojke koje se odnose na ovogodišnji Tomo tournament koji će se na gruškom bazenu održavati do 24. travnja.

Ne treba zaboraviti kako se ovogodišnji ‘Tomo’ održava nakon dvije godine prisilne pauze uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Stoga čudi veliki interes kojega je ovogodišnji turnir pobudio kod natjecatelja, budući da je odaziv nikad veći. Broju natjecatelja svakako treba pridodati i roditelje koji dolaze u pratnji svoje djece pa se sadašnje procjene kreću na ukupno 1400 ljudi koji će kroz sedam dana zbog ovog velikog natjecateljskog događaja boraviti u našem gradu.

Dživo Brčić, Željan Konsuo, Tomislav Dumančić, Pero Kulaš, Jelka Tepšić, Srđan Benić i Ognjen Kržić
Elvis Fatović i Vjeko Kobešćak

Pročitajte još

EUROPSKO PRVENSTVO Sinkovići prvi, sestre Jurković četvrte!

Dulist

Danijel Subašić završio karijeru, izašao iz igre u 24. minuti

Dulist

BRAVO! Devet članova Judo kluba Dubrovnik 1966 položilo za majstorske pojaseve

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija