Koronavirus u Hrvatskoj

IVANA PAVIĆ ŠEMETIN Porast oboljelih koji imamo u općoj populaciji imamo i u školama

Prema podacima Ministarstva obrazovanja, 48 škola u potpunosti nastavu ima online što je 30 škola više u odnosu na podatke od prije mjesec dana. Situaciju je za RTL prokomentirala zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i liječnica školske medicine Ivana Pavić Šimetin.
-Porast koji imamo u općoj populaciji imamo i u školama – rekla je Pavić Šimetin.
Iako se nastoji što bolje provoditi epidemiološke mjere, nije moguće u potpunosti izbjeći prijenos zaraze među učenicima.
-Od 24 tisuće razredna odjela koje imamo, na današnji dan je u jednom razrednom odjelu šestero učenika pozitivno, u tri razredna odjela petero učenika, u devet razrednih odjela četiri i u 22 je tri učenika pozitivno. Uvijek se može špekulirati da su se jedni od drugih zarazili, ali kada je velika cirkulacija virusa u populaciji veoma je teško utvrditi kako je došlo do zaraze i gdje se tko zarazio. Svatko od njih se mogao i negdje drugdje zaraziti, a ne baš u tom razredu. Isto tako, učenici se druže u slobodno vrijeme i to su isto načini na koji se mogu zaraziti – izjavila je Pavić Šimetin.

Pročitajte još

Cijepljenje iduću srijedu u Studentskom domu

Dulist

U srijedu punkt za cijepljenje u Studentskom domu

Dulist

NOVA PRAVILA Nema više karantene nakon kontakta s COVID pozitivnom osobom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija