Zanimljivosti

Ivana Milković i Mihael Miloslavić pobjednici županijskog natjecanja u čitanju naglas

Ivana Milković i Mihael Miloslavić pobjednici županijskog natjecanja u čitanju naglas

Pobjednici Županijskog natjecanja u čitanju naglas, koje se održalo 7. studenoga u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, su Ivana Milković (OŠ Gruda) pod mentorstvom Marijane Šerkić Despot i Mihael Miloslavić (OŠ Župa dubrovačka) pod mentorstvom Tanje Galjuf. Pobjednici će u pratnji svojih mentora nastupiti na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se održava u Sisku, 21. i 22. studenoga 2019.

U mlađoj kategoriji drugo mjesto pripalo je Antei Vojinić (OŠ Ivana Gundulića) pod mentorstvom Katije Đurković, a treće mjesto osvojila je Ivana Lakić (OŠ Marina Držića) s mentoricom Karmen Sandri Stanišić.

U starijoj kategoriji drugo mjesto osvojila je Lucija Gluhak (OŠ Mokošica) s mentoricom Ivanom Obradović, a treće mjesto pripalo je Karmen Bogdanović (OŠ Gruda) pod mentorstvom Pauline Kisić Pendo.

Na natjecanju su nastupili učenici iz 12 županijskih osnovnih škola, od Cavtata do Kune, a natjecali su se u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8. razreda. Zadatak natjecatelja bio je predstaviti knjigu (prozno djelo domaće ili strane književnosti) po vlastitom izboru uz preporuku mentora, koje je trebalo biti primjereno uzrastu natjecatelja.

U sastavu tročlane prosudbene komisije koja je ocjenjivala izlaganje učenika bili su glumica Jasna Jukić, glumac Hrvoje Sebastijan i prof. hrv. jezika Tajana Martić.

Popis svih natjecatelja koji su nastupali: OŠ Cavtat (Nina Markoni i Antonio Grmoljez); OŠ Marina Držića (Ivana Lakić), OŠ Marina Getaldića (Lukša Marko Stjepović i Petra Tomičić); OŠ Gruda (Ivana Milković i Karmen Bogdanović); OŠ Ivana Gundulića (Antea Vojinić i Sunčica Bubalo); OŠ Kuna (Luna Market); OŠ Lapad (Ilar Galinović i Lana Miladin); PŠ Montovjerna(Karmen Nonveiller); OŠ Mokošica (Lucija Gluhak); OŠ Antuna Masle Orašac (Lara Margaretić i Karmen Milošević); OŠ Slano (Mara Pitarević i Ivana Radinković); OŠ Župa dubrovačka (Nea Matičević i Mihael Miloslavić).

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist