Aktualno

IVAN SRŠEN O VELIKOM TRENUTKU ZA OTOČANE Život na Mljetu sad će biti lakši!

Ovo je veliki trenutak za otok Mljet! – rekao je za DuList ravnatelj Nacionalnog parka Mljet Ivan Sršen, koji je s klapom Kurenat, ali i s mljetskim izaslanstvo na čelu s načelnikom Đivom Marketom stigao u Brijestu na svečanost otvorenja Pelješkog mosta.
-Mi smo sad bliže našoj matici zemlji sigurno za pola sata, a tome treba dodati i onu nepoznanicu koju smo imali dobar dio godine – kakva će biti gužva na graničnom prijelazu oko Neuma.
-Računali smo da nam od trajektne luke Prapratno do Opuzena, prvog većeg mjesta kad se siđe s mosta, voziti najviše 25 minuta. Nitko ne krije oduševljenje tom činjenicom. Do Dubrovnika smo do sad imali nekih 50-ak minuta, a sad ćemo se orijentirati više prema zapadu i život na Mljetu bit će lakši – govori Sršen.
-Ovaj su most naši preci dugo vremena čekali. Sigurno je mnogim generacijama prije nas bilo frustrirajuće gledati obalu koja je blizu, a da se do nje dolazi preko tuđeg teritorija. Mi smo to, zahvaljujući Europskoj uniji i time što smo dio zapadnog svijeta uspjeli povezati i to ne našim sredstvima. Mislim da će to biti veliki poticaj za jug Hrvatske – zaključio je.

Naslovna fotografija: Klapa Kurenat s mljetskim načelnikom Đivom Marketom

Pročitajte još

VANDA I GABRIELA ĐANIĆ Mama i kći violončelistice stvaraju lijepu glazbenu priču

Maria Prkut

Culture Club Revelin proglašen 22. najboljim klubom na svijetu

Dulist

OBOREN REKORD Danas je najtoplije bilo u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija