Aktualno

IVAN SRŠEN O VELIKOM TRENUTKU ZA OTOČANE Život na Mljetu sad će biti lakši!

IVAN SRŠEN O VELIKOM TRENUTKU ZA OTOČANE Život na Mljetu sad će biti lakši!

Ovo je veliki trenutak za otok Mljet! – rekao je za DuList ravnatelj Nacionalnog parka Mljet Ivan Sršen, koji je s klapom Kurenat, ali i s mljetskim izaslanstvo na čelu s načelnikom Đivom Marketom stigao u Brijestu na svečanost otvorenja Pelješkog mosta.
-Mi smo sad bliže našoj matici zemlji sigurno za pola sata, a tome treba dodati i onu nepoznanicu koju smo imali dobar dio godine – kakva će biti gužva na graničnom prijelazu oko Neuma.
-Računali smo da nam od trajektne luke Prapratno do Opuzena, prvog većeg mjesta kad se siđe s mosta, voziti najviše 25 minuta. Nitko ne krije oduševljenje tom činjenicom. Do Dubrovnika smo do sad imali nekih 50-ak minuta, a sad ćemo se orijentirati više prema zapadu i život na Mljetu bit će lakši – govori Sršen.
-Ovaj su most naši preci dugo vremena čekali. Sigurno je mnogim generacijama prije nas bilo frustrirajuće gledati obalu koja je blizu, a da se do nje dolazi preko tuđeg teritorija. Mi smo to, zahvaljujući Europskoj uniji i time što smo dio zapadnog svijeta uspjeli povezati i to ne našim sredstvima. Mislim da će to biti veliki poticaj za jug Hrvatske – zaključio je.

Naslovna fotografija: Klapa Kurenat s mljetskim načelnikom Đivom Marketom

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist