Koronavirus u Hrvatskoj

Inspektori civilne zaštite izdali 1400 upozorenja za nekorištenje maski, rukavica…

Inspektori civilne zaštite izdali 1400 upozorenja za nekorištenje maski, rukavica...

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite u suradnji s policijskim službenicima te timovima lokalnih stožera civilne zaštite, od 11. do 16. rujna, proveli su 27.650 nadzora te izdali ukupno 1.392 upozorenja, izvijestio je danas na sjednici Vlade ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

-S obzirom na pojačane nadzore nad provedbom odluka Stožera, inspektori Ravnateljstva civilne zaštite u suradnji s policijskim službenicima te timovi lokalnih stožera civilne zaštite, od 11. do 16. rujna, proveli su 27.650 nadzora poslovnih subjekata, trgovina, javnih otvorenih prostora, ugostiteljskih objekata i javnih okupljanja te su izdali ukupno 1.392 upozorenja. Najčešće se radilo o neposjedovanju, odnosno nekorištenju zaštitne opreme kao što su maske i rukavice te nepridržavanju distance – obrazložio je ministar Božinović.

S obzirom na pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi proveden je nadzor u 1.145 objekata, a nepravilnosti su utvrđene u 277 objekata. Zbog nepridržavanja mjera propisanih Odlukama Stožera, inspektori Ravnateljstva civilne zaštite podnijeli su 5 prekršajnih naloga i to na 3 koncerta i u 2 noćna kluba, zbog nepridržavanja preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist