Aktualno

INOVATIVNOST, TRADICIJA… Tajna komisija ocjenjivala ugostitelje i odlučila o – najboljima!

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik u srijedu navečer dodijelio je priznanja za najbolja postignuća u gastronomiji na području Dubrovačko-neretvanske županije u kategoriji ugostiteljskih objekata preko 50 sjedećih mjesta.
Dobitnici ovogodišnjih priznanja su restoran Orsan za promicanje lokalne gastronomije, Konoba Vinica Monković za korištenje lokalnih namirnica, te Gradska kavana Arsenal restoran za inovativnost i posebna priznanje za organiziranje tematskih glazbenih večeri pripalo je Pivnici Dubrava.
Kako navode iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, cilj ovog događaja prepoznavanje je vrijednosti struke, odavanje počasti za uloženi trud ugostiteljima i promocija zanimanja za koja postoji izražena gospodarska potreba.
U kreiranju nove vrijednosti gastronomske ponude naše županije važnu ulogu čine ugostiteljski objekti koji u svojim jelovnicima nude ukusnu i autentičnu hranu našeg kraja koju gosti ne mogu kušati nigdje drugdje.
Ugostiteljske objekte koji su se prijavili na javni poziv posjetila je tajna komisija i ocijenila ih prema određenim kriterijima po kojima se ocjenjivalo korištenje lokalnih namirnica u konstrukciji jelovnika, inovativnost na temeljima tradicije i promocija lokalne gastronomije kroz ponudu jela i pića.
Vjerujemo da će ovakva promocija ugostiteljima dovesti nove goste, ali i motivirati ih da nastave istraživati svijet gastronomije da bi njihova ponuda bila što bolja – zaključuju iz TUŠ-a.

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija