Aktualno

INDIJA KAO INSPIRACIJA Gradonačelnik otvorio Tjedan indijske kulture u Dubrovniku

Ovog ponedjeljka uz kulturno-glazbeni program pod nazivom ‘Razgovori o Indiji’ otvoren je Tjedan indijske kulture u Dubrovnik. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

-Drago da smo se danas ovdje okupili kako bismo potvrdili iznimno dobro prijateljstvo i snažnu suradnju Dubrovnika s Indijom, ali i interes naših sugrađana za upoznavanjem indijske kulture. Vjerujem kako će se naše veze nastaviti razvijati i produbljivati u različitim područjima kako bi na taj način promicali Dubrovnik u Indiji, ali i Indiju u Dubrovniku, odnosno u Hrvatskoj. Puno je mogućnosti suradnje, naročito zbog činjenice kako Indija ima ogroman gospodarski i turistički potencijal. Ovom prilikom spomenut ću kako se prije par godina u Dubrovniku snimao i odigrao upravo jedan indijski film, što je dokaz da je Dubrovnik sjajna i ujedno nezaobilazna svjetska pozornica za snimanje serija i filmova. Time se i sam Dubrovnik približio Indiji sa svojom poviješću i ljepotama. Vjerujem kako zajedničkim daljnjim aktivnostima Grada Dubrovnika i Veleposlanstva Indije možemo zasigurno puno toga učiniti kako bismo povezali narode, kulture i tradicije,  riječi su koje je gradonačelnik uputio u ovoj prigodi.

Veleposlanik Indije u Hrvatskoj Raj Kumar Srivastava održao je govor i istaknuo važnost ovog višednevnog događaja usmjerenog prema upoznavanju vrijednih segmenata bogate indijske kulture. Svečano otvorenje obilježilo je predavanje voditelja sustava Joge u svakodnevnom životu Swami Vivek Puri i nastup Gorana Karana uz moto „Indija ima posebno mjesto u mome srcu”.

Međunarodni kulturni program traje do nedjelje 26. veljače, a objedinit će predstavljanje kulture i običaja ove zemlje. Ujedno, organiziran je i program koji će obuhvatiti različite razgovore i radionice te prezentiranje kostima i gastronomije inspirirane upravo Indijom (Culture, Cinema, Conversations, Costumes, Cuisine).

 

Foto: Grad Dubrovnik 

 

Pročitajte još

Napustio nas je Josip Manolić

Dulist

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

OD 14 SATI Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist