Aktualno

INDIJA KAO INSPIRACIJA Gradonačelnik otvorio Tjedan indijske kulture u Dubrovniku

Ovog ponedjeljka uz kulturno-glazbeni program pod nazivom ‘Razgovori o Indiji’ otvoren je Tjedan indijske kulture u Dubrovnik. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

-Drago da smo se danas ovdje okupili kako bismo potvrdili iznimno dobro prijateljstvo i snažnu suradnju Dubrovnika s Indijom, ali i interes naših sugrađana za upoznavanjem indijske kulture. Vjerujem kako će se naše veze nastaviti razvijati i produbljivati u različitim područjima kako bi na taj način promicali Dubrovnik u Indiji, ali i Indiju u Dubrovniku, odnosno u Hrvatskoj. Puno je mogućnosti suradnje, naročito zbog činjenice kako Indija ima ogroman gospodarski i turistički potencijal. Ovom prilikom spomenut ću kako se prije par godina u Dubrovniku snimao i odigrao upravo jedan indijski film, što je dokaz da je Dubrovnik sjajna i ujedno nezaobilazna svjetska pozornica za snimanje serija i filmova. Time se i sam Dubrovnik približio Indiji sa svojom poviješću i ljepotama. Vjerujem kako zajedničkim daljnjim aktivnostima Grada Dubrovnika i Veleposlanstva Indije možemo zasigurno puno toga učiniti kako bismo povezali narode, kulture i tradicije,  riječi su koje je gradonačelnik uputio u ovoj prigodi.

Veleposlanik Indije u Hrvatskoj Raj Kumar Srivastava održao je govor i istaknuo važnost ovog višednevnog događaja usmjerenog prema upoznavanju vrijednih segmenata bogate indijske kulture. Svečano otvorenje obilježilo je predavanje voditelja sustava Joge u svakodnevnom životu Swami Vivek Puri i nastup Gorana Karana uz moto „Indija ima posebno mjesto u mome srcu”.

Međunarodni kulturni program traje do nedjelje 26. veljače, a objedinit će predstavljanje kulture i običaja ove zemlje. Ujedno, organiziran je i program koji će obuhvatiti različite razgovore i radionice te prezentiranje kostima i gastronomije inspirirane upravo Indijom (Culture, Cinema, Conversations, Costumes, Cuisine).

 

Foto: Grad Dubrovnik 

 

Pročitajte još

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

‘KOLIKI PROSTOR!’ ‘Miovića šuma’ svakog dana s novim vizurama, a od ‘šume’ više nema ni traga!

SNAGA TRADICIJE Cvjetnica i blagoslov poma ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija