Aktualno

Dobre vijesti za umirovljenike: Stižu veće mirovine

Nakon što je Državni zavod za statistiku objavio posljednji podatak koji je potreban za izračun postotka usklađivanja mirovina, analitičar mirovinskog sustava Željko Šemper izračunao je kako će mirovine biti veće za 5,44 posto.

Usklađivanje mirovina radi se dvaput godišnje, po stopama dobivenima zbrojem indeksa stope rasta prosječne bruto plaće i indeksa stope rasta potrošačkih cijena, odnosno inflacije. Konačni zbroj dobiva se omjerom 70:30 u korist stope koja je više rasla.

To bi značilo da će aktualna vrijednost mirovine (AVM), koja predstavlja vrijednost mirovine za jednu godinu staža sa 77,65 kuna (10,31 euro) porasti na 81,87 kuna (10,87 eura).

Umirovljenici povećanje iznosa na svojim računima mogu očekivati u travnju, kad će im biti isplaćene mirovine za ožujak. Zaostatke za siječanj i veljaču umirovljenicima će HZMO isplatiti u svibnju i lipnju, piše Mirovina.hr.

 

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija