Aktualno

IN MEMORIAM NICOLA DEL VECCHIO Zbogom, Croato!

Davnih 1969. stigao si u naš prelijepi kraj sa svojom suputnicom Marijom Montanaro. I gle čuda! Zaljubio si se kako si sam rekao u Cavtat i Dubrovnik. Odjednom i na prvi pogled.

Ta istinska ljubav trajala je preko pola stoljeća i nije te napuštala niti u ratnom periodu kada si nam dao čitavog sebe, uz Mariju, a kako bi istinski i ekstra pomogao u humanitarnoj, nesebičnoj djelatnosti i kako bi olakšao ljudima našega kraja u tuzi i neimaštini. Herojski i volonterski si sve obavljao. Posljednih godina dolazio si sam jer je u međuvremenu Marija preminula i ostajao i po dva mjeseca, sanjao o svakom svom povratku. Uvijek ti je bio težak rastanak od svih prijatelja. Ponavljao si: Vidimo se, uskoro!

Žalosni smo da te gubimo jer takvog čovjeka zaista imamo u najboljim sjećanjima. Bio i ostat ćeš zauvijek primjer da je ovakav čovjek potreban za današnje bešćutno doba i društvo kada se ne iskazujemo često u pretjeranoj čovječnosti.

Dragi prijatelju, dragi Croato, neka ti je laka talijanska i hrvatska zemlja.

Počivaj u miru – zaista si to zaslužio. Hvala ti za sve.

Tvoji odani prijatelji, obitelj Vidović – Krampus

Pročitajte još

NA JUGU HRVATSKE MiG-ovi presreli civilni zrakoplov s kojim se nije mogla uspostaviti radio veza

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Odazovite se novoj akciji, posebno darivatelji s krvnim grupama A i 0!

Dulist

Blagdan je Velike Gospe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija