Politika

‘IMAT ĆEMO STABILNU VEĆINU’ Franković i Raguž ponovno koalicijski partneri u Gradskom vijeću

'IMAT ĆEMO STABILNU VEĆINU' Franković i Raguž ponovno koalicijski partneri u Gradskom vijeću

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković ove je srijede na konferenciji za medije za stolom ponovno bio s dosadašnjim koalicijskim partnerom DUSTRA-inim Željkom Ragužom koji mu je dao podršku u drugom krugu izbora, a isto su učinili i predsjednik dubrovačke Islamske zajednice Fehim Vukotić te predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije Orhan Zubčević.

Franković i Raguž najavili su kako će i u sljedeće četiri godine biti koalicijski partneri u Gradskom vijeću.

-Prije četiri godine u isto vrijeme bili smo u istom sastavu te sam tada dobio podršku istih ovih partnera kako bih postao gradonačelnik Dubrovnika. Četiri godine nakon, ponovno smo za stolom s istim partnerima koji mi nastavljaju davati podršku na temelju svega onoga što smo ispoštovali, dogovorili i realizirali. Ispred nas je vrijeme izazova, odgovornosti i vrijeme odlučnih ljudi koji su spremni riješiti sve izazove i zadržati financijsku stabilnost Grada. Zbog toga zahvaljujem dosadašnjim partnerima što su u meni prepoznali osobu koja može, hoće i zna voditi Dubrovnik u sigurnoj luci, u put turističkog oporavka. Naše priče nisu floskule, konkretni projekti su iza nas, a vidljivi oporavak turizma i turističkih aktivnosti je ispred nas. Zahvaljujem dosadašnjim, a vjerujem i budućim koalicijskim partnerima. Želim da zajedno nastavimo uspješno voditi naš grad kako bismo služili građanima i poštivali njihove želje te realizirali projekte – rekao je Franković te je naglasio kako vjeruje da će se svi nakon nedjelje ugodno iznenaditi kojom mirnom i sigurnom lukom će ploviti grad u sljedeće četiri godine.

-U Gradskom vijeću bit će jedna apsolutna parlamentarna demokracija. Imat ćemo stabilnu većinu – rekao je Franković.

Predsjednik DUSTRA-e rekao je kako su DUSTRA-ini birači pokazali što misle i dali potporu Frankoviću.

-Jednoglasna je odluka DUSTRA-e da ćemo podržati Mata Frankovića u drugom krugu. Naša podrška vrijedi do nedjelje, ali i nakon nje. I dalje idemo u koaliciji – rekao je Raguž.

Dodao je kako je Frankovićev izborni rezultat u prvom krugu potvrda njegovom dobrom radu.

-Rezultati imaju posebnu težinu. Bazirali smo se i bazirat ćemo se na sport u sljedeće četiri godine. Napokon se napravilo više nego u prethodnih 20 godina po pitanju sporta. Sinergija ove vlasti je ona koja može jamčiti budućnost i realizaciju projektata pred nama – istaknuo je Raguž.

Predsjednik dubrovačke Islamske zajednice Fehim Vukotić istaknuo je kako Franković uživa podršku bošnjačke nacionalne manjine i u drugom krugu.

-Donijeli smo takvu odluku jer se ispoštovalo ono o čemu smo se i dogovarali. Osim specifičnih potreba bošnjačkog naroda i svih ostalih progblema koji tište sve sugrađane, ova vlast je imala sluha i razumijevanja za naše probleme. Do sada smo imali najlakšu komunikaciju s Frankovićem od svih gradonačelnika. Pozivam sve pripadnike bošnjačkog naroda da daju povjerenje Frankoviću – rekao je Vukotić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist