Politika

PLENKOVIĆ STIGAO U GRAD ‘Pelješki most je trajni svjetionik koristi našeg članstva u EU uniji’

PLENKOVIĆ STIGAO U GRAD 'Pelješki most je trajni svjetionik koristi našeg članstva u EU uniji'

Premijer Andrej Plenković stigao je ove srijede na jug Hrvatske kako bi dao podršku HDZ-ovim kandidatima koji su u drugom krugu lokalnih izbora. Plenković je rekao da je u našu županiju dosad uloženo 7 milijardi kuna EU sredstava.
-Teže je i više pogođena krizom nego ostale obalne županije u pogledu turizma. Našli smo rješenje kako da održimo financije svih jedinica lokalne samouprave te za plaće radnika, koji bi, da nije bilo našeg angažmana ostali bez posla – rekao je. Spomenuo je završetak izgradnje Pelješkog mosta u rujnu ove godine čime se rješava integritet hrvatskog teritorija.
-Jedan je od najvećih projekata koji će ostati trajni svjetionik koristi našeg članstva u EU uniji – kaže Plenković.

‘Turistički oporavak lagano kreće’
Aktualni gradonačelnik i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Mato Franković naglasio je da je iza nas teška godina u financijskom i zdravstvenom smislu.
-Bez potpore gospodarstvenicima, koju je Vlada pružila teško da bi brojni gospodarstvenici dočekali sezonu 2021. godine. Vidimo sve veći broj cijepljenih sugrađana i turističkih djelatnika. Turistički oporavak lagano kreće. Prvi put od Domovinskog rata, Dubrovnik će biti povezan s osam tjednih linija za SAD. Nakon 10 godina, Dubrovnik se spaja s Moskvom, a nakon 32 godine uspostavlja se KLM-ova linija za Amsterdam – istaknuo je Franković te dodao da je pred nama proces oporavka.

Nikola Dobroslavić, aktualni župan i HDZ-ov kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog naglasio je kako je DNŽ iskoristila najviše novaca EU fondova od svih hrvatskih županija.
-Ponos cijele Hrvatske je, Pelješki most, pred završetkom. Imamo potporu Vlade za projekte u idućem razdoblju. Kruna toga razdoblja bit će izgradnja autoceste od čvora Metković do Osojnika – istaknula je.
-Moj protukandidat Petrov se našao u nezavidnoj situaciji da se kandidarao za župana, a ima u programu ukidanje županija, da ugrožava status Dubrovnika kao regionalnog središta i da se zalaže za ukidanje većine naših općina. Siguran sam da mu naši sugrađani to neće dopustiti. Uvjeren sam na pobjedu u drugom krugu – kaže Dobroslavić.

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić je rekao da je HDZ apsolutni pobjednik u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
-U šest jedinica lokalne samouprave u kojima idemo u drugi, u pet su naši kandidati uvjerljivo pobjednici, osim na Lastovu gdje naša kandidatkinja ide u drugi krug kao drugoplasirana – naglasio je Bačić.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist