Aktualno

“Imali smo konstruktivan ‘nulti’ sastanak”

Jutros je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu budućeg tretmana baštine u Dubrovniku, na kojem su se našli gradonačelnik Vlahušić, predsjednik i podpredsjednica Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić i Renata Andjus te dio gradskih vijećnika.

– Ovaj 'nulti' sastanak bio je kontruktivan, prošao je u normalnoj atmosferi i načinu razgovora. Zaključili smo da, ukoliko postoji mogućnost za poboljšanje odnosa DPDS-a i Grada Dubrovnika i poboljšanje cijelog tretmana baštine u Dubrovniku, moramo sjesti i pokušati se dogovoriti. Utvrdili smo da stvari od našeg interesa moramo rješavati mi u gradu na ravnopravnoj osnovi – kazao je po završetku sastanka predsjednik DPDS-a Denis Orlić, dodajući kako na žalost sastanku nisu nazočili predstavnici svih političkih opcija u Gradskom vijeću.

– HDZ je bio objektivno spriječen, jer je i sastanak dogovoren u vrlo kratkom roku. Zato je ovo bio 'nulti' sastanak, a slijede daljnji razgovori na jesen – rekao je Orlić.

Gradski vijećnik Hrvatskih laburista Matko Bupić, koji je također nazočio sastanku, kazao nam je kako je formirana radna grupa predstavnika svih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću, s ciljem iznalaženja optimalnog rješenja u odnosu Grada i DPDS-a, odnosno tretmana baštine.

– Na dobrom smo putu i nadam se da će se rješenje pronaći, vjerojatno do jeseni. To ovisi o idejnosti, kvaliteti prijedloga. Čini mi se da je to pozivitna gradonačelnikova inicijativa i mislim da se u širem krugu sigurno može naći bolja rješenja, nego kad samo dvojica u ukopanim pozicijama raspravljaju i svak gura svoje – kazao je Bupić.

Inače, na jutrošnji sastanak zakazan za 9 sati prvi je stigao gradski vijećnik HNS-a Antun Pravedan, već oko 8.30. Potom i Laburist Bupić 15 minuta kasnije te Denis Orlić i Renata Andjus u 8.50. Minutu do 9 sati u Gradsku upravu ušao je gradski vijećnik NL Srđ je Grad Ivan Viđen, a gradonačelnik Vlahušić stigao tri minute nakon 9.

Pročitajte još

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Dubravka i Romana pobijedile su rak dojke: ‘Treba naći motiv za život!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija