Politika

Ilijina glavica nikad neće dobiti uporabnu dozvolu. Pašalić nije uspio ‘srušiti’ dozvolu za Lapadsku obalu

Ilijina glavica nikad neće dobiti uporabnu dozvolu. Pašalić nije uspio 'srušiti' dozvolu za Lapadsku obalu

Tvrtka Laguna Trade je pokušala srušiti građevinsku dozvolu za proširenje Lapadske obale, ali pokušaj im nije uspio jer su odbijeni. Laguna Trade nije vlasnik koncesije. To je Republika Hrvatska – odgovorio je gradonačelnik Mato Franković na pitanje Terezine Orlić. Ona je rekla kako je Laguna Trade navodno tražila poništenje građevinske dozvole za rekonstrukciju Lapadske obale te da je cijeli postupak na arbitraži u Washingtonu. Pitala je postoji li stvarna opasnost ne samo za gubitak sredstava EU i poništenje građevinske dozvole već i za eventualnu milijunsku štetu za grad.

-Grad je navodno više puta obaviješten o postojanju problema granica proširenja Lapadske obale kojim se ulazi u područje koje je dodijeljeno tvrtki Laguna Trade prema postojećoj koncesiji – rekla je Orlić. Gradonačelnik je rekao kako je prošli tjedan održan sastanak na kojem su iznesena činjenična stanja te je zaključeno da je Grad izdao dozvolu kako treba i da ničim ne mora obeštetiti bilo koga i da ništa ne sprječava početak radova.

-Arbitraža je nonsens. Zbog čega ako je izdana uporabna dozvola? To što se nama svima ne sviđa što je dobivena građevinska dozvola mimo UPU-a, ne želimo u to ulaziti. Neće nitko spriječiti javnu investiciju na korist privatne. Poštujemo privatne investitore u omjeru u kojem oni poštuju grad. Dozvole sve za Lapadsku obalu su pravomoćne, sve su žalbe odbačene i sve je završeno – rekao je.

-Postoji Ministarstvo i Državno odvjetništvo, kako su izdali koncesiju neka je na taj način i usklade sa stanjem u prostoru. Jasno je da se koncesija za to područje naše nikad nije smjela niti izdati – rekao je dodavši kako se koncesija nije mogla niti izdati.
-Naslijedili smo nula (0) projekata, a tisuću i jedan problem, od Grabovice, žičare, DPDS-a, Zaklade Blaga djela – rekao je gradonačelnik Mato Franković u odgovoru na pitanje Blaža Peza o projektima koji su naslijeđeni od bivšeg gradonačelnika. Barem oni s lokacijskom dozvolom.
– Nećemo moći riješiti Ilijinu glavicu koja nikad neće dobiti uporabnu dozvolu jer je završena suprotno bilo kakvoj dokumentaciji. Ishodili smo građevinsku dozvolu na temelju izvedenog stanja, a kad sam pitao kako ćemo dobiti uporabnu rečeno mi je da bi trebao raspisati natječaj, odabrati izvođača, dobiti ateste… Kako kad je već sve izvedeno?, pitao sam na što mi je rečeno: nikako, ne diraj. Imamo liftove u pothodniku koji su za unutrašnju, a ne vanjsku upotrebu i za njih nikad nećemo dobiti ateste. Ali to nije afera, ne rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist