Garaža

“Igrate se suda i sudnice”

"Igrate se suda i sudnice"

Gledajući prijenos Gradskog vijeća na malim ekranima, a zbog kako je rekla "prestrašnih aluzija i izrečenih objeda" Dubravka Šuica odlučila je doći na sjednicu.

Vijećnicima je podastrla podatke o troškovima izgradnje do u jedan euro, koje je uspjela prikupiti telefonski od odgovornih osoba tvrtki koje su sudjelovale u izgradnji garaže. Došla je tako stavku po stavku do iznosa od 17 milijuna 917 tisuća i 144 eura neto, bez PDV-a (pogledati u prilogu).

– Apsolutno je nekorektno baviti se ovim, našli ste se u problemu jer se ovim niste bavili dvije i pol godine. No, ostaje činjenica da ste je sazvali u ozračju kampanje – rekla je Šuica, dodajući kako se ova sjednica mogla održati, ali da su na nju pozvani svi oni koji su u projektu sudjelovali –  Midia Grupa, direktor Ragusa parkinga, HBOR, GP…

– Odlučila sam doći vidjevši da je odnio vrag šalu jer ste se uhvatili igrati suda i sudnice. Prestrašne su aluzije i objede iznesene i nije korektno da ste jednostrano pristupili ovoj sjednici ne sazvavši sve aktere – govorila je Šuica.

– Ne bojite se valjda mene jedne, a vas ovdje 30 – poručila je Šuica, vidjevši kako se predsjendici Gradskog vijeća pokušava sugerirati da je vrijeme za njenu raspravu davno isteklo.

– Vratite se na projekte, radite za grad. Toplo vam preporučam – poručila je Vlahušiću.
Replicirao joj je Pero Vićan govoreći joj da mu ne imputira što je rekao.

– Radite mantru i zamjenu teza, i rekao bi Ćiro: "Šine tako mlad, a tako pokvaren", ali ti nisi tako mlada da bi se to na tebe moglo primijeniti. Podaci koje smo od vas dobili, ako su točni, neka su točni, morali su biti u poslovnom planu pa bi tada Gradsko vijeće i građani znali što ih i koji ih belaj čeka – govorio je Vićan Šuici.

Gradonačelniku i Muratti poručio je da se sjednica danas ne završi, već da se pozovu svi akteri garaže. 
– Pa da ogolimo stvar do kosti i kažemo 'Popu pop, bobu bob'. Nisam stomatolog i ne zna popraviti zub, nisam ginekolog, ali mogu pogledati, a u ovo se razumijem – zaključio je Vićan
 
 

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović