Grad

I STARA I NOVA JAVNA RASVJETA U POGONU Oraška svijetli kao Las Vegas!

Oraška ulica zasvijetlila je kao Las Vegas! Konačno su, naime, nastavljeni i gotovo privedeni kraju radovi postavljanja novih stupova javne rasvjete. No uz LED rasvjetu svijetle i stari drveni stupovi pa je osvjetljenje – dvostruko. Svijetli tako u Oraškoj ulici kroz niti 100 metara 12 rasvjetnih tijela! S vremenom će se, vjerujemo rasvjeta na starim stupovima ugasiti, ali će se njima i dalje električnom energijom napajati domaćinstva jer je novu rasvjetu postio Grad Dubrovnik, a drveni stupovi se njih ne tiču. Podsjetit ćemo na negodovanje stanara koji su se žalili na dugotrajne radove u njihovoj ulici.
—Sve su raskopali, provukli kabele i ništa se dalje ne radi. Jedva ulazimo u svoje kuće – požalili su nam se stanari prije nepunih mjesec dana. Radovi su inače počeli krajem listopada, a uključuju rekonstrukciju javne rasvjete ne samo u Oraškoj, već i u Trstenskoj ulici.

Drveni stupovi nisu vlasništvo Grada
—Radi se o zahvatu iskopa ulica u ukupnoj duljini od 230 metara, a koji će obuhvatiti polaganje podzemne instalacije za devet novih stupnih mjesta, montiranje devet metalnih stupova visine pet metara te montažu devet novih energetsko učinkovitih LED svjetiljki – istaknuli su na prije mjesec dana iz Grada Dubrovnika. Sve to posebno je začudilo stanare tog dijela Lapada jer u njihovoj maloj uličici tako sada imaju ‘dvostruke’ stupove. One nove s LED rasvjetom, ali i stare na kojima je već provedena instalacija. To su odmah na početku radova objasnili iz Gradske uprave.
— Stari drveni stupovi u ulicama Oraška i Trstentska nisu u vlasništvu Grada Dubrovnika te kao takvi neće biti uklonjeni, a preko njih će se i dalje vršiti napajanje električnom energijom domaćinstava – objašnjeno je iz Grada Dubrovnika. Inače, ukupan iznos navedenog projekta je 172.692,44 kuna s PDV-om, dok je očekivani rok završetka svih radova bio trideset dana. Isti su dakle trebali biti gotovi do kraja studenog.

Pročitajte još

Stigla nam je Kandelora!

Dulist

‘Nafetani’ čempresi koji su stradali u studenom prošle godine

Dulist

Dječji vrtići Dubrovnik dobili tradicijske drvene igračke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija