Grad

I STARA I NOVA JAVNA RASVJETA U POGONU Oraška svijetli kao Las Vegas!

oraska rasvjeta naslovna

Oraška ulica zasvijetlila je kao Las Vegas! Konačno su, naime, nastavljeni i gotovo privedeni kraju radovi postavljanja novih stupova javne rasvjete. No uz LED rasvjetu svijetle i stari drveni stupovi pa je osvjetljenje – dvostruko. Svijetli tako u Oraškoj ulici kroz niti 100 metara 12 rasvjetnih tijela! S vremenom će se, vjerujemo rasvjeta na starim stupovima ugasiti, ali će se njima i dalje električnom energijom napajati domaćinstva jer je novu rasvjetu postio Grad Dubrovnik, a drveni stupovi se njih ne tiču. Podsjetit ćemo na negodovanje stanara koji su se žalili na dugotrajne radove u njihovoj ulici.
—Sve su raskopali, provukli kabele i ništa se dalje ne radi. Jedva ulazimo u svoje kuće – požalili su nam se stanari prije nepunih mjesec dana. Radovi su inače počeli krajem listopada, a uključuju rekonstrukciju javne rasvjete ne samo u Oraškoj, već i u Trstenskoj ulici.

Drveni stupovi nisu vlasništvo Grada
—Radi se o zahvatu iskopa ulica u ukupnoj duljini od 230 metara, a koji će obuhvatiti polaganje podzemne instalacije za devet novih stupnih mjesta, montiranje devet metalnih stupova visine pet metara te montažu devet novih energetsko učinkovitih LED svjetiljki – istaknuli su na prije mjesec dana iz Grada Dubrovnika. Sve to posebno je začudilo stanare tog dijela Lapada jer u njihovoj maloj uličici tako sada imaju ‘dvostruke’ stupove. One nove s LED rasvjetom, ali i stare na kojima je već provedena instalacija. To su odmah na početku radova objasnili iz Gradske uprave.
— Stari drveni stupovi u ulicama Oraška i Trstentska nisu u vlasništvu Grada Dubrovnika te kao takvi neće biti uklonjeni, a preko njih će se i dalje vršiti napajanje električnom energijom domaćinstava – objašnjeno je iz Grada Dubrovnika. Inače, ukupan iznos navedenog projekta je 172.692,44 kuna s PDV-om, dok je očekivani rok završetka svih radova bio trideset dana. Isti su dakle trebali biti gotovi do kraja studenog.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist