DuList IN

Humanitarna akcija ‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’ ove subote u Parku Luja Šoletića

park luja soletica

Socijaldemokratski forum žena potaknut pismom Ane Rukavine počeo je provoditi humanitarnu akciju ‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’ 2010. godine. I ove godine će se diljem Hrvatske organizirati prodaja tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine.

Humanitarna akcija održat će se u subotu 15. travnja na stotinjak lokacija u više od 90 gradova i općina diljem Hrvatske pa tako i u Parku Luja Šoletića u Gružu od 8:30 do 12:00 sati. Prikupljena sredstva od prodaje tulipana, donacijom naših sugrađana, podupire se rad i razvoj Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, banku krvi iz pupkovine te stručno usavršavanje liječnika znanstvenika iz područja hematologije.

– Ujedno slavimo i Anin život, što je i bila njena želja. Želimo osvijestiti građane da je lijek u svima nama. Mi ne znamo hoće li nam zatrebati, ali upravo svatko od nas možda može dati šansu onima koji su oboljeli. Šaljemo poruku koliko je važna solidarnost te slijedimo plemenitu misiju Ane da se pomogne oboljelima – ističu iz SDP-a.

Činjenica da je iz Hrvatskog registra do sad spašeno 150 života samo daje motiv za daljnji rad ove humanitarne akcije. SDP kontinuirano nastoji ukazati na važnost poboljšanja sustava zdravstvene zaštite ali i dostupnost zdravstvene zaštite, jer zdravlje i zdravstvo moraju biti dostupni svima.

Pročitajte još

[FOTO] Ana Rucner s Dubrovčanima pozdravila izlazak prvog ljetnog sunca!

Dulist

SVI U LAZARETE Otvoren prvi Burger festival u gradu!

Dulist

RASPLESANA MONTA! Kraj školske godine slave uz hit Baby Lasagne

Dulist