Sport

SVEČANOST U DVORU Ovo su najbolji županijski sportaši

Najuspješniji sportaši Dubrovačko-neretvanske županije u 2022. godini su judašica Petrunjela Pavić i vaterpolist Loren Fatović. Odluka je to Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije, koja je na svečanosti u Kneževom dvoru ovog četvrtka najuspješnijima dodijelila nagrade.

Najuspješnijim trenerom u prošlog godini proglašen je Mateo Semiz, trener u Judo klubu Dubrovnik 1966 i hrvatskoj reprezentaciji, dok je najuspješniji županijski sportski savez Športska zajednica Grada Metkovića.
Najboljim mladim nadama proglašeni su Ella Majstorović i Luko Vezilić, dok su nagrade u momčadskoj kategoriji dobili Ženski košarkaški klub Ragusa i VK Jug Adriatic osiguranje. Trenerica Raguse Cvetana Matić dobila je priznanje za promicanje i izniman razvitak ženskog sporta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Županijska Zajednica športa dodijelila je i nagradu Nogometnom klubu Neretvanac iz Opuzena za 90 godina djelovanja kluba kao i Juraju Popoviću za izuzetno sportsko postignuće. Nagrada za životno djelo otišla je u ruke Jurici Vukojeviću koji je u sport uključen od ranih dana kao aktivni igrač u vaterpolu i košarci.

Prisutnima se obratio predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo, koji je čestitao ‘najboljim od najboljih’.

-Najvažnije je da smo ostavili teško vrijeme iza nas, vrijeme koronavirusa. Ono što je korona napravila sportu sigurno će se osjećati i godinama iza. Zahvaljujući upravo vama, sportašima i klubovima sport se održao. Briga o ruralnim dijelovima naše županije, o našim otocima, ali i stručnom osposobljavanju stručnih kadrova u sportu je naš prioritet. Priča i ulaganje u sport se mora pojačati, što će biti naš zadatak u budućnosti. Koristim priliku čestitati svi laureatima i svim dobitnicima, a nama preostaje da vas pratimo i ubuduće u vašima uspjesima – rekao je Pezo.

 

Pročitajte još

AMERIČKI NOGOMET Dubrovnik Sharksi slave deveti rođendan!

Dulist

Započeo je sedmi Memorijalni turnir Đuro Miletić

Dulist

[FOTO] Zavirili smo u Maro World, zabavni svijet na Babinom kuku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija