Grad

Hrnić: Jedva čekamo proljeće i stupiće!

Hrnić: Jedva čekamo proljeće i stupiće!

Pred kraj sjednice Gradskog vijeća održane ovu subotu, usvojen je i Prijedlog odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima.

-Cijene ostaju iste, samo je razlika što sad to više nije prihod Sanitata nego gradska pristojba, što znači kako će u konačnici to značiti 2 milijuna kuna više u proračunu – istaknuo je gradonačelnik Andro Vlahušić, dok je vijećnik Igor Miošić (SJG) istaknuo kako ‘ne misle da je odluka loša, no kako je mogla biti i bolja, te kako bi Grad morao razmišljati kako smanjiti promet na Pilama, a ne povećavati.

Povodom usvojenja Prijedloga, svoj komentar dao je i Goran Hrnić, potpredsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i član NO Hrvatske turističke zajednice, predsjednik uprave Gulliver travel. Komentar prenosimo u cijelosti:

U društvu odvjetnika i nekolicine kolega iz dubrovačkih agencija, sjedao sam u Gradskoj i sa strepnjom iščekivao SMS iz vijećnice. Kad je oko tri i po stigla poruka: ‘Prošlo!’, cijelo društvo je gotovo istovremeno skočilo i uzviknulo: “Tooooo!!!!” Otvorili smo prvi Moet&Chandon i festa je krenula.
Našim problemima je konačno došao kraj! Dogovorili smo se pričekati kraj sjednice i vijećnicima čestitati na hrabrosti i mudrosti pri donošenju ovakve odluke. Posebno smo željeli stisnuti desnicu našim kolegama iz branše, gradskim vijećnicima i svjetski priznatim turističkim autoritetima, koji nisu žalili vremena ni truda izboriti se za ‘našu stvar’. Nažalost, sjednica je pošla udugo, a nestalo šampanjca, pa smo se tužni ali ponosni, razišli. Jedva čekamo proljeće i stupiće!

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist