Grad

Vlahušić usporedio Milanovića s turskim sulatnom!

Andro Vlahušić - Zračni most

Točka dnevnog reda Prijedlog odluke o imenovanju pregovaračkoga tima radnoga tijela Gradskoga vijeća Grada Dubrovnika za pregovore s Društvom prijatelja dubrovačke starine gradonačelnik Vlahušić iskoristio je za napad na DPDS u svom stilu.
-Zadatak gradonačelnika nije da sudjeluje u pregovorima između Gradskog vijeća i DPDS-a. Nakon odluke Ustavnog suda prihod od zidina ubire DPDS. Zakon je predviđao da sve ide u gradski proračun, a o tome je govorio i na Festi sv. Vlaha premijer Zoran Milanović kada je rekao da mu PDV na tu ulaznicu ne treba. Izmjenama zakona izgubit ćemo 20 milijuna kuna od poreza. Morate odlučiti hoćemo li dati državi još koji milijun, a
-Mi smo kao Republika davali sultanu harač, a sad zamislite situaciju u kojoj sultan dođe kod nas i kaže kako ne moramo plaćati danak od 10 tisuća dukata. Mi kažemo da mu ne vjerujemo i ustrajemo na tome da mu dajemo danak – poetičan je Vlahušić.

-Onaj subjekt koji plaća PDV taj PDV može prebiti na poslovima oko obnavljanja baštine tako da ta računanica nije baš tako jednostavna. Gradonačelnik nije htio otkriti razloge zašto je napustio radnu skupinu za pregovore s DPDS-om. Ja stoga mogu jednio spekulirati o razlozima, a to je vjerojatno zato jer nismo htjeli da on vodi glavnu riječ, već da to bude Gradsko vijeće – rekao je Igor Miošić.

Vlahušić je istaknuo kako DPDS ne želi dignuti cijenu karte za zidine na 120 kuna jer postoji privatni interes dvoje ljudi za to.
-Znaju koji su, neka me tuže. Jedan je već lažno svjedočio – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist