Politika

HDZ-u blokirana imovina

HDZ je doživio još jedan težak udarac. HTV je prvi ekskluzivno objavio da je na zahtjev Uskoka, Županijski sud u Zagrebu donio odluku o privremenoj blokadi imovine Hrvatske demokratske zajednice.

Riječ je o zgradi središnjice stranke u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma. Zgrada je postala sudski zalog za 32 milijuna kuna protupravne imovinske koristi za koju se sumnjiči HDZ.

Kako neslužbeno doznaju, odobrio je to na zahtjev DORH-a, samo dan nakon što je HDZ izviješten da će se naći pod istragom. Zabilježba pod brojem 52320 već je vidljiva u zemljišnim knjigama.

– Nemam službenih informacija o blokadi – poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor večeras izlazeći iz središnjice stranke. Dodala je da to neće obeshrabriti HDZ u predizbornoj kampanji.

– Pozdravljam neovisnost pravosudnih institucija – dodala je šefica HDZ-a.

Država se osigurava, donosi HTV, kako bi, ako se HDZ-u dokaže krivnja, mogla naplatiti štetu koju je stranka počinila. Upisivanjem zabilježbe HDZ-u je smanjena mogućnost manipuliranja zgradom jer malo tko kupuje opterećenu nekretninu. No, HDZ će se ipak moći korstiti svojim prostorijama je ga štiti Zakon o strankama. Ali i sada sud može odrediti da se koristi znatno manjom kvadraturom nego što to čini danas. A prema medijskim saznanjima, stranka se na Trgu žrtava fašizma koristi s oko 1500 četvornih metara.

 

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘Grad bi trebao povećati financiranje privatnih vrtića, bez povećavanja roditeljskog plaćanja’

Dulist

[FOTO] Dubrovčani na skupu HDZ-a u Lisinskom

Dulist

PLENKOVIĆ NA OPĆEM SABORU STRANKE Hrvatska treba snažni HDZ

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija