Politika

HDZ-u blokirana imovina

HDZ je doživio još jedan težak udarac. HTV je prvi ekskluzivno objavio da je na zahtjev Uskoka, Županijski sud u Zagrebu donio odluku o privremenoj blokadi imovine Hrvatske demokratske zajednice.

Riječ je o zgradi središnjice stranke u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma. Zgrada je postala sudski zalog za 32 milijuna kuna protupravne imovinske koristi za koju se sumnjiči HDZ.

Kako neslužbeno doznaju, odobrio je to na zahtjev DORH-a, samo dan nakon što je HDZ izviješten da će se naći pod istragom. Zabilježba pod brojem 52320 već je vidljiva u zemljišnim knjigama.

– Nemam službenih informacija o blokadi – poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor večeras izlazeći iz središnjice stranke. Dodala je da to neće obeshrabriti HDZ u predizbornoj kampanji.

– Pozdravljam neovisnost pravosudnih institucija – dodala je šefica HDZ-a.

Država se osigurava, donosi HTV, kako bi, ako se HDZ-u dokaže krivnja, mogla naplatiti štetu koju je stranka počinila. Upisivanjem zabilježbe HDZ-u je smanjena mogućnost manipuliranja zgradom jer malo tko kupuje opterećenu nekretninu. No, HDZ će se ipak moći korstiti svojim prostorijama je ga štiti Zakon o strankama. Ali i sada sud može odrediti da se koristi znatno manjom kvadraturom nego što to čini danas. A prema medijskim saznanjima, stranka se na Trgu žrtava fašizma koristi s oko 1500 četvornih metara.

 

Pročitajte još

Kristić: Da Grad doživljava lopudski mjesni odbor do ovog problema vjerojatno ne bi ni došlo

Dulist

Ivica Kunčević dobitnik je Nagrade Dubrovnika za životno djelo

Andrea Falkoni Račić

Varini Jurica Turk novi mandat na čelu Muzeja Domovinskog rata

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija