Politika

HDZ TRAŽI OD SRĐEVACA JAVNU ISPRIKU ‘Ogradite se zbog govora mržnje!’

Nakon što je gradonačelnik Franković reagirao na istup Igora Miošića koji je na svome Facebook profilu komentirajući rejting HDZ-a, napisao kako je ova stranka ‘otporna na sve afere jer ološ bira ološ’, iz GO HDZ-a poslali su priopćenje u kojem traže od Srđevaca javnu ispriku zbog govora mržnje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Mnoge nevolje dolaze od luda jezika – kaže stara latinska poslovica. Upravo tako bi se moglo komentirati govor mržnje Igora Miošića, gimnazijskog nastavnika Etike i jednog od osnivača građanske inicijative te potom političke grupacije ‘Srđ je Grad’.

Naime, Miošić je, komentirajući posljednje rezultate ispitivanja javnog mnijenja prema kojima Hrvatska demokratska zajednica ima 29,3 posto podrške birača ili više nego dvostruko od sljedeće političke opcije, sve one koji glasaju za HDZ nazvao – ološem.

Budući se Srđevci predstavljaju kao građanski intelektualci kojima je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, nadamo se da će smoći snage i ograditi se od svog bivšeg gradskog vijećnika te se ispričati javnosti. Ipak, imamo razloga sumnjati u takav, iako sasvim razuman i ljudski, potez od ‘srđevaca’. Razlog našoj sumnji jesu komentari koje su ‘srđevci’ imali nakon što je gradonačelnik Mato Franković komentarom na društvenim mrežama reagirao na sramno Miošićevo ponašanje. Tako je njihov nositelj liste na kotarskim izborima u Lapadu Dubravko Garbin na Frankovićevo retoričko pitanje ‘Je li moja obitelj ološ samo zato jer glasa za HDZ?’ odgovorio ‘Odgovor je potvrdan’, a predsjednik GK Grad, također Srđevac Marin Krstulović Miošićev govor mržnje branio je, vjerovali ili ne, slobodom govora?!

Svakako, mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici očekujemo ispriku od Srđevaca. Očekujemo barem simbolično kažnjavanje njihovog osnivača te ograđivanje od onih u njihovim redovima koji daju potporu Miošiću u ovakvom nastupu. Do tada nama samo ostaje žal zbog činjenice da osoba koja ima ‘lud jezik’ poput Miošića obrazuje našu djecu i unuke. I to o etici. I to u Gradu koji je stoljećima bivao svjetlonoša slobode i koji nikada nije dopuštao da se nekažnjeno širi mržnja prema drugome i drugačijemu. Ako je i od srđevaca – previše je! – stoji u priopćenju GO HDZ-a.

Pročitajte još

HDZ-ovci poručili: ‘Projekt Centra za gospodarenje otpadom nije političko pitanje’

Dulist

Srđ je Grad: Nećemo odustati od novog trasiranja Lučina razdolja

Dulist

Nakon Škora, ostavku u Domovinskom pokretu dao i glavni tajnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija