Politika

HDZ: Prvog dana potrošili 1.015.491,46 kn

Izborni stožer HDZ-a reagirao je na podatke o potrošnji na oglašavanje, koje su jučer javnosti

podastrli GONG i Transparency International Hrvatska. HDZ ih proziva za iznošenje neistinitih podataka uz upozorenje da na taj način narušavaju ravnopravnu izbornu utakmicu i ove izbore čine netransparentnima.

– Jučer su GONG i TIH objavili neistiniti podatak da je 'prvog dana kampanje, 17. studenoga, HDZ (…) na oglašavanje potrošio 1.551.720 kuna'. Na mrežnoj stranici GONG-a se još navodi da je riječ o iznosu bez PDV-a. Točan je podatak da je HDZ u prvom danu na oglašavanje potrošio ukupno 1.015.491,46 kuna i to s uključenim PDV-om – priopćili su iz HDZ-a. Pozvali su GONG i TIH, koji 'na temelju analize izvjesne Promocije plus barataju podatkom koji je doslovno dvostruko veći od realnog', da trenutno prestanu s objavama neistinitih podataka narušavati ravnopravnu izbornu utakmicu i podizati netransparentnost kampanje – ističu iz HDZ-a.
 
HDZ će poštivati sve zakonske odredbe, objaviti preliminarno i finalno izvješće u zakonskim rokovima, a iz njih će, navode dalje u priopćenju, biti razvidno i ono što sada odgovorno tvrde, a to je da su u prvom danu, 'u lipu precizno, na oglašavanje potrošili 1.015.491,46 kuna s uključenim PDV-om (825.602,81 kuna bez PDV-a)'.

– Svako mjerenje koje pokazuje drugačije i prijavljuje dvostruko veći iznos ili je metodološki neispravno ili je zlonamjerno. Kako god bilo, takvo mjerenje nije vjerodostojno i narušava transparentnost ovih izbora te ćemo se obratiti DIP-u sa zamolbom da ovu situaciju primjereno riješi – piše, među ostalim, u priopćenju Hrvatske demokratske zajednice.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija