Zanimljivosti

Hawaii iz Orašca u regionalnom četvrtfinalu

Hawaii iz Orašca u regionalnom četvrtfinalu

Treću godinu zaredom Jadranske igre gostovale su u Slanom. Prekrasna lokacija uz grand hotel Admiral vrvila je publikom, kako domaćom, tako i inozemnom, a odlično su se zabavili i mladi i stari.

– U Slano smo došli prvi puta. Imamo dvoje djece i oni su oduševljeni Lino Jadranskim igrama junior. A mi malo stariji odlično smo se proveli gledajući seniore i ozbiljno razmišljamo o tome da i mi dogodine prijavimo svoju ekipu iz Beča za natjecanje, rekao je mladi, simpatični bračni par iz Austrije, Claudia i Victor Haushofer.

Topla ljetna noć bila je idealna za još jedan kvalifikacijski ciklus u Regiji 4, a sinoć se u Zatonu za titulu pobjednika borilo šest ekipa. Hotel Admiral, Hawaii, Hotel Osmine, C.B. Gajeta, Fast food Riva te Vuvuzele kroz pet su napetih igara tražili svoj put ka pobjedi, a najbolje je to pošlo za rukom „najegzotičnijoj“ od svih ekipa, Hawaii iz Orašca.

– Mi se natječemo na Jadranskim igrama već drugi put, i ove nam se godine očito sve poklopilo: odlični igrači, prava ekipa, igre koje su nam išle na ruku, ali i trunčica sreće. Bez nje teško da itko može pobijediti!, rekao nam je Tomo Stiepović, kapetan pobjedničke ekipe Hawaii iz Orašca.

Hawaii se pobjedom plasirala direktno u regionalnu četvrtzavršnicu koja će se održati idućeg utorka na Korčuli, no i drugo i treće plasirana ekipa imale su više nego dovoljno razloga za slavlje.

Naime, Vuvuzele te Fast food Riva svojom su odličnom igrom te osvojenim drugim, odnosno trećim mjestom osigurale plasman u regionalnu osminu koja će se ove subote, 28. srpnja, po prvi puta održati u Zatonu.

U Zatonu će se tako okupiti natjecateljska elita, najbolje ekipe od Makarske do Cavtata, koje su svojom odličnom igrom zaslužile prolaz u regionalnu osminu.

– Jako nam je drago što smo izborili plasman u regionalnu osminu upravo ovdje, na domaćem terenu. Nije bilo lako, ali nekako smo imali filing da ćemo proći dalje, a u tome nam je pomogla i glasna podrška domaće publike, otkrio nam je Mišo Tepšić, kapetan domaće ekipe Vuvuzele iz Slanog.

Susretom u Slanom završila je druga kvalifikacijska večer za Regiju 4, a već u četvrtak, 26. srpnja, Jadranske igre sele u Cavtat po nove kvalifikacijske pobjednike.
SLANO, JADRANSKE IGRE, KVALIFIKACIJE REGIJE 4, KONAČNI POREDAK:
1. HAWAII, ORAŠAC, DUBROVAČKO PRIMORJE, 45 BODOVA
2. VUVUZELE, SLANO, 36 BODOVA
3. FAST FOOD RIVA, SLANO, 34 BODA
4. HOTEL OSMINE, SLANO, 31 BOD
5. C.B. GAJETA, SLANO, 14 BODOVA
6. HOTEL ADMIRAL, SLANO, 9 BODOVA
 

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist