Sport

GVOZDENICA, SMRDELJ I PULIĆ Dubrovački daljinski plivači nisu mirovali ni ovog vikenda

GVOZDENICA, SMRDELJ I PULIĆ Dubrovački daljinski plivači nisu mirovali ni ovog vikenda

Dubrovački daljinski plivači nisu mirovali ni proteklog vikenda, sudjelovali su u dva plivačka maratona, u Vinišću (Općina Marina), te u Rijeci. U subotu su na 1. plivačkom maratonu Vinišće na distanci od 3000 m nastupili Mato Smrdelj (KDP Posejdon Zagreb), Pero Gvozdenica (HAKDP Mladost Zagreb) te Joško Pulić (ŠU ‘Omiš PM’). Ovaj maraton je bio i regionalno prvenstvo regije ‘Jug’, a organizatori su bili KDP Split te TZ Općine Marina. Pobjednik među muškarcima bio je Grgo Mujan (KDP Split) s vremenom 35:34 min, a među djevojkama Lucijana Lukšić (KDP Split) sa vremenom 37:54 min.

Utrka je bila 3. po redu u serijalu plivačkih maratona ‘CRO CUP’ u organizaciji Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, a u utrci su sudjelovali i rekreativci, koji su birali plivanje između udaljenosti od 3000 m ili 1500 m. Gvozdenica i Pulić su sudjelovali u CRO Cup utrci, dok je Smrdelj zbog komplikacija sa prijavom za CRO CUP utrku plivao i bodovao se u konkurenciji rekreativaca.

Gvozdenica je ostvario vrijeme 49:33 min, u ukupnom poretku muškaraca bio je 27. od 47 natjecatelja, 14. od 25 natjecatelja u CRO Cup bodovanju, te je u svojoj dobnoj kategoriji M 40-49 godina zauzeo 4. mjesto od 7 plivača. Pulić je plivao u vremenu 56:30 min, u ukupnom poretku muškaraca bio je 34. od 47 natjecatelja, 23. od 25. natjecatelja u CRO Cup bodovanju, te je u svojoj dobnoj kategoriji M 40-49 godina zauzeo 7. mjesto. Smrdelj je među rekreativcima u utrci na 3 km plivao u vremenu 45:50 min, bio je 7. od 22 natjecatelja te je u svojoj dobnoj kategoriji M36-55 god osvojio 2. mjesto od 11 natjecatelja.

U nedjelju se u Rijeci održao plivački maraton od 3000 m u organizaciji KDP Primorje, gdje je nastupio Jakša Obradović (KDP Posejdon). Jakša je plivao vrijeme 59:04, te u ukupnom poretku muškaraca zauzeo 34. mjesto od 45 natjecatelja, te 7. mjesto u svojoj dobnoj kategoriji M 30 – 39.

Pročitajte još

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist

U PROTEKLOJ GODINI Oni su najbolji županijski sportaši!

Dulist

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist