Sport

GVOZDENICA, SMRDELJ I PULIĆ Dubrovački daljinski plivači nisu mirovali ni ovog vikenda

Dubrovački daljinski plivači nisu mirovali ni proteklog vikenda, sudjelovali su u dva plivačka maratona, u Vinišću (Općina Marina), te u Rijeci. U subotu su na 1. plivačkom maratonu Vinišće na distanci od 3000 m nastupili Mato Smrdelj (KDP Posejdon Zagreb), Pero Gvozdenica (HAKDP Mladost Zagreb) te Joško Pulić (ŠU ‘Omiš PM’). Ovaj maraton je bio i regionalno prvenstvo regije ‘Jug’, a organizatori su bili KDP Split te TZ Općine Marina. Pobjednik među muškarcima bio je Grgo Mujan (KDP Split) s vremenom 35:34 min, a među djevojkama Lucijana Lukšić (KDP Split) sa vremenom 37:54 min.

Utrka je bila 3. po redu u serijalu plivačkih maratona ‘CRO CUP’ u organizaciji Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, a u utrci su sudjelovali i rekreativci, koji su birali plivanje između udaljenosti od 3000 m ili 1500 m. Gvozdenica i Pulić su sudjelovali u CRO Cup utrci, dok je Smrdelj zbog komplikacija sa prijavom za CRO CUP utrku plivao i bodovao se u konkurenciji rekreativaca.

Gvozdenica je ostvario vrijeme 49:33 min, u ukupnom poretku muškaraca bio je 27. od 47 natjecatelja, 14. od 25 natjecatelja u CRO Cup bodovanju, te je u svojoj dobnoj kategoriji M 40-49 godina zauzeo 4. mjesto od 7 plivača. Pulić je plivao u vremenu 56:30 min, u ukupnom poretku muškaraca bio je 34. od 47 natjecatelja, 23. od 25. natjecatelja u CRO Cup bodovanju, te je u svojoj dobnoj kategoriji M 40-49 godina zauzeo 7. mjesto. Smrdelj je među rekreativcima u utrci na 3 km plivao u vremenu 45:50 min, bio je 7. od 22 natjecatelja te je u svojoj dobnoj kategoriji M36-55 god osvojio 2. mjesto od 11 natjecatelja.

U nedjelju se u Rijeci održao plivački maraton od 3000 m u organizaciji KDP Primorje, gdje je nastupio Jakša Obradović (KDP Posejdon). Jakša je plivao vrijeme 59:04, te u ukupnom poretku muškaraca zauzeo 34. mjesto od 45 natjecatelja, te 7. mjesto u svojoj dobnoj kategoriji M 30 – 39.

Pročitajte još

DUBROVKINJE NA UTRCI ZA OBOLJELE OD RAKA DOJKE Romana Zglav: Tu smo i ne damo se, ma koliko teško ponekad bilo

Dulist

‘MARO, SVE TI CVALO’ Jug večeras otvara sezonu protiv Mornara, a i Joković slavi rođendan!

Dulist

SQUARE NERIJEŠENO PROTIV FUTSAL DINAMA Podjela bodova na otvaranju sezone

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija