Zanimljivosti

Grupa ‘Dubrovnik nekad’ obilježava sedmu godinu uspješnog rada!

Grupa 'Dubrovnik nekad' obilježava sedmu godinu uspješnog rada!

Grupa ‘Dubrovnik nekad’ obilježava sedam godina uspješnog rada, a tim povodom pohvalili su se bogatom statistikom fotografija, video zapisa, povijesnih tekstova koje su objavili kroz to vrijeme.

-Kroz 86 albuma postavili smo ukupno 30 940 fotografija, slika, gravura, kartolina itd. što znači da smo dnevno u prosjeku postavljali 12,1 sliku. Također, imamo 90 video zapisa i 41 datoteku sa povijesnim tekstovima, a koji su dio grupe. Postavili smo i nepoznati broj poveznica s raznih portala, povijesnica te nepoznati broj video/filmskih uradaka preko Youtube- a koji su povezani sa radom naše grupe, a posebno smo aktivni i osjetljivi na sve prisutnim i učestalim kulturocidima i ekocidima naše kulturne baštine i okoliša. I dalje je preporuka da se slike pregledavaju po albumima.

U proteklih 7 godina smo imali 30 – tak druženja te smo išli na stručne izlete od kojih nam je najvažnije kad smo išli kao prva organizirana grupa posjetiti prvu bizantsku katedralu koja je starija za 150-200 godina od pisane povijesti Grada, a nalazi se ispod današnje katedrale. Imali smo dosta stručnih izleta te izleta po Primorju, Župi, Konavlima.Također smo posjetili muzeje i izložbe, a koje su povezane s temom naše grupe te smo odmah po otvaranju Soko grada u Konavlima bili među prvim posjetiteljima. Grupa je imala više od 10 druženja na večerama uz hranu, piće, ples i pjesmu te grupa je do sada imala tri tradicionalna druženja u konobi Linđo uz muziku Buca Pende, Sergio Gjivoje i Vukana, a četvrto će biti zakazano iza 15. kolovoza.

U veljači ove godine naša grupa zajedno sa gradom Dubrovnik će napraviti izložbu slika na temu Godina Orlanda 2019., a provat ćemo ponovo inicirati postavljanje kipa vrijedne Župke sa košićem na glavi te bi ga neđe smjestili oko ulaska u Grad sa strane Ploča. Provat ćemo potaknuti i sređivanje poljane kod Jezuita koja je jedina ostala zemljana, a sve ostalo je u kamenu ili betonu/žalima. Naša grupa ne broji previše članova jer u grupu primamo nove članove po preporuci aktivnih članova koji često postavljaju slike, komentiraju ili lajkaju. U posljednih 28 dana u grupu je bilo 23 700 ulazaka što dava da u prosjeku imamo 846,4 ulazaka dnevno, a što je zavidan rezultat grupe. Uživajte u radu grupe – poručili su administratori grupe Ivo Batričević i Ljubo Milinković.

Naslovna fotografija: Milan Miki Kovač

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist