Politika

GRADSKI HSLS ‘Preimenujte Put od Bosanke u Ulicu Đura Pulitike!’ Donosimo i zašto

Ove, 2022. godine obilježava se 100. godišnjica rođenja jednog od najvećih i najznačajnijih dubrovačkih i hrvatskih slikara, Đura Pulitike koji se 26. siječnja 1922. godine rodio na Bosanci – počinju svoje priopćenje iz HSLS-a Dubrovnik. Predlažu stoga sjajnu inicijativu, hoće li se ostvariti?

Prenosimo nastavak priopćenja kojeg potpisuje predsjednik dubrovačkog HSLS-a Miho Baće.

Nažalost, Dubrovnik očito još uvijek nije svjestan značaja svoga likovnog velikana, dobitnika niza nagrada poput godišnje Nagrade Vladimir Nazor 1983., Nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo 1993. godine te Nagrade Vladimir Nazor za životno djelo 1997. godine i koji zajedno sa Antunom Maslom i Ivom Duličićem čini slavni dubrovački slikarski trio.

Stoga dubrovački HSLS predlaže da se u spomen slavnog koloristu u ovoj godini povodom 100. godišnjice njegova rođenja, sadašnja ulica Put od Bosanke preimenuje Ulicu Đura Pulitike. Upravu tom ulicom Đuro Pulitika spuštao se u Grad , a način na koji ga je gledao prenosio je na svoja platna. Stoga predlažemo Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da ako ne na ovoj , a onda na idućoj na dnevni red uvrsti točku o preimenovanju Ulice Put od Bosanke u Ulicu Đura Pulitike.

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA IZ LISINSKOG] Plenković: Tuđmanova politička ostavština je sve što danas živimo

Dulist

Vlahu Kljunku novi mandat na čelu Linđa

Dulist

Franković gorljivo brani Vlahušića: Imao je sjajnih ideja. Ima ih i danas!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija