Grad

GRADSKA UPRAVA SVJESNA LOŠEG STANJA Pazi, snima se na svim igralištima!

GRADSKA UPRAVA SVJESNA LOŠEG STANJA Pazi, snima se na svim igralištima!

U potpunosti smo svjesni lošeg stanja dječjih igrališta – istaknuli su u službenom odgovoru iz Grada Dubrovnika.

Uz to što su, prema njihovim riječima, određena igrališta u lošem stanju zbog vandalizma, ‘jasno je kako neka igrališta uopće nisu održavana dugi niz godina’. U 2017. i 2018. godini gradska vlast započela je s obnovom postojećih i izgradnjom novih igrališta. Kao veća investicija, a čiji su radovi u tijeku, izdvajaja se adaptacija igrališta Osnovne škole Ivana Gundulića u sportsko-rekreacijski kompleks. Vrijednost je 1,2 milijuna kuna. Od ostalih većih ulaganja ističu novouređeni park s dječjim i sportskim igralištem te prostorom za fitness na otvorenom
u Solitudu koji je vrijedan 1,1 milijun kuna, ali i nedavan projekt parka s dječjim i sportskim igralištem u Suđurđu prijavljen za sufinanciranje iz eU fondova. U ovaj će se projekt uložiti 2,8 milijuna kuna.

-Svjesni potrebe konstantnog i planiranog održavanja dječjih i sportskih igrališta ova gradska uprava donijela je program po prioritetima te je sklopljen četverogodišnji ugovor vrijedan 3,2 milijuna kuna, što znači da će Grad za održavanje sportskih i rekreativnih sadržaja izdvajati oko 800 tisuća kuna u godini – ističu iz Grada. Njegova provedba započela je u srpnju 2018. godine.

Dosad uloženo oko pola milijuna kuna
Uložena vrijednost projekta održavanja do sada iznosi oko pola milijuna kuna. Najviše novaca utrošeno je u sportski teren u Mokošici na moru – 193.463,63 kuna, a 10.368,75 kuna na popravke nastalih oštećenja koji su obavljeni na obližnjem dječjem igralištu. U Mokošici je također obnovljeno igralište ‘Između dolaca’, a uskoro će se postaviti nova betonska podloga (43.501,25 kuna) te sportsko igralište ‘Naš dom’ u Novoj Mokošici (115.630,00 kuna). Uređeno je igralište na Kantafigu (13.180,00 kuna) i dječje igralište na Batali (3.100 kuna), dok je također završena obnova sportskog i dječjeg igrališta u sportsko-rekreacijskom parku Montovjerna (36.887,50 kn + 4.300 kuna). Uređeni su platoi u Mokošici i na Nuncijati u vrijednosti 21.568,13 kuna, odnosno 32.225,50 kuna.

Radovi u tijeku su obnova sportskog terena na Mrčevu te sitni popravci na igralištu u Čokolinu, kako ističu iz Grada Dubrovnika. Slijedi popravak sprava na dva dječja igrališta i košarkaškom terenu u Zatonu te uređenje sportskog terena na Ilijinoj Glavici. Na tribine sportskog igrališta na Ilijinoj glavici tako uskoro stiže 50 novih stolica. Vrijednost radova koji slijede iznosi oko 100 tisuća kuna. Prije potpisivanja ovog ugovora o održavanju, odrađena su i ostala uređenja u vrijednosti od oko 2 milijuna kuna. Tako je za uređenje igrališta za male sportove u Novoj Mokošici uloženo je 520 tisuća kuna. Također, završeno je dječje igralište izgrađeno u sklopu zgrada POS-a II u Novoj Mokošici. Vrijednost je 875 tisuća kuna.

Dosadašnji radovi u Zatonu Malom i na Nuncijati iziskivali su pozamašne svote. Naime, u Zatonu Malom renovirana su dječja igrališta dok je na Nuncijati renovirano i prošireno igralište gdje je i provedena i ugradnja novih sprava za djecu i sprava za vanjsko vježbanje. Vrijednost radova je 520 tisuća kuna. Dodajmo kako je sportsko igralište na Nuncijati opremljeno svlačionicom, u što je uloženo 42.500 kuna. Od vandalizma su popravljene sprave za igranje na dječjim igralištima na Batali, Montovjerni i u Mokošici. Sprave koje nisu u mogućnosti popraviti zbog velikih oštećenja, bit će uklonjene i zamijenjene novima.

-Do kraja godine u planu je, nakon završenih radova koji su u tijeku, raditi na popravcima sprava na dječjim igralištima u Pilama, Lopudu i gdje god se utvrdi da su uništene – ističu. Videonadzorom će biti pokrivena sva igrališta i tereni na području Grada Dubrovnika. Proces postavljanja kamera je u tijeku i do sada je obuhvaćeno više od trideset igrališta. Svakodnevno se pušta struja i aktiviraju nove kamere, ističu iz gradske uprave.
-Posao svakako nastavljamo pa ćemo u idućih godinu dana popraviti sva igrališta te ih opremiti video nadzorom kako bismo ih zaštitili od vandala. Molimo za razumijevanje naše sugrađane jer nije jednostavno u godinu i pol dana ispraviti nebrigu od osam godina – zaključili su.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović