Politika

GRADONAČELNIK OŠTRO SRĐEVCIMA ‘Borci ste za javno do prve krivine kad se počnete itekako boriti za privatno’

GRADONAČELNIK OŠTRO SRĐEVCIMA 'Borci ste za javno do prve krivine kad se počnete itekako boriti za privatno'

Ponovno je na Gradskom vijeću zaiskrilo na relaciji gradonačelnik – Srđ je Grad i to na temi Plana upravljanja povijesnom jezgrom. Sve potaknuto riječima Đura Capora koji je ovu gradsku vlast usporedio s onom Vlahušićevom. Capor je naime Andru Vlahušiću rekao kako nije on zaslužan za donošenje Plana upravljanja, već je taj dokument donesen njemu usprkos. Poručio mu je i da se nikako riješiti stvari koje su uvedene u njegovo vrijeme te koje su postale standard.

– I ova gradska uprava na resurse grada gleda kao i ona protekla – Caporove su riječi koje su potaknule gradonačelnika na reakciju. Rekao je kako nije Srđ je Grad jedini borac za javno.

-Ne znam zašto imate poriv stalno uspoređivati ovu, onu vlast – rekao je uvodno gradonačelnik dodavši kako su nakon četiri godine njegove gradske vlasti održani izbori te su im građani ponovno dali povjerenje te je riječ o legitimno izabranoj gradskoj vlasti koja je četiri godine služila Gradu, što su građani i prepoznali.

-U vama gori silna želja da ja budem naopak, ali nećete to doživjeti. Za mene ne postoje centri moći kao što postoje za vas. Za mene je samo jedan centar moći, a to je grad, cijeli grad. Nemam ja nalogodavce kao što ih imate vi. Meni je grad ključ i jedino o čemu mislim. Ako imate političke ambicije i želite se profilirati, prestanite pljuvati druge, pričajte što i kako nešto treba biti kvalitetnije, sadržajnije. I ako je nešto dobro, za to ćete reći ‘a što niste prije’. Nema sugestija i prijedloga, niste takvi prije bili. Trebali ste ostati udruženje građana. Čim ste se pretvorili u političku stranku kao da ste poludili. Nije korektno prozivati i vrijeđati. Jeste li opsjednuti? – pitao je Franković.

-Mi smo borci za javno, ja osobno i borit ću se do zadnje kapi krvi. Nije samo Srđ je grad borac za javno, a mi ostali smo lupeži i kriminalci. Borci ste za javno do prve krivine kad se počnete boriti itekako za privatno, a to se razotkrilo više puta – poručio je Srđevcima gradonačelnik.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist