Politika

Koncertna dvorana gradit će se sa Sveučilištem u Zagrebu

Koncertna dvorana gradit će se sa Sveučilištem u Zagrebu

Grad je preuzeo tvrđavu Imperijal na Srđu i odradili smo sve pravne poslove – rekao je gradonačelnik Mato Franković u odgovoru na pitanje vijećnika Andra Vlahušića.

Problema nema, rekao je, naši pravnici su rekli da sve ide u dobrom smjeru.

-Razvoj Golf je uložio žalbu na naše rješenje, ali mislim da neće biti nikakvih problema – rekao je gradonačelnik te dodao kako bi u skoro vrijeme Zavod za obnovu trebao preuzeti obvezu za izradu projektne dokumentacije.

Inače, ovo pitanje potaknuto je tijekom rasprave o izvješću o radu Muzeja Domovinskog rata u 2020. godini, koje je usvojeno jednoglasno, baš poput izvješća Doma Marina Držića, Dubrovačkih knjižnica, Dubrovačkih muzeja, Dubrovačkih ljetnih igara, Kazališta Marina Držića, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, FA Linđa, Kinematografa i Prirodoslovnog muzeja te Umjetničke galerije Dubrovnik. Kod rasprave o DSO-u gradonačelnik je rekao kako je prije tjedan dana imao sastanak s rektorom Sveučilišta u Zagrebu Damirom Borasom o zajedničkoj investiciji realizacije koncertne dvorane, koja bi se gradila dijelom na zemljištu Sveučilišta, a dijelom na zemljištu Grada gdje je danas skladišni prostor Igara. Uz koncertnu dvoranu, gradila bi se i garaža, a tu bi bio i radni prostor Orkestra. Na taj bi način Rektorat Sveučilišta u Dubrovniku ostao u ljetnikovcu Crijević-Pucić. Cijela priča o koncertnoj dvorani trebala bi se konkretizirati u listopadu na sastanku s predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu.

Još kod rasprave o radu Doma Marina Držića Pero Vićan je rekao kako ne rade sve javne ustanove jednako dobro i kvalitetno. rekao je kako Dom Marina Držića može biti obrazac rada svake javne ustanove u RH. Naglasio je kako u mnogim dubrovačkim javnim ustanovama u kulturi postoji jako mnogo prostora za unaprjeđenje. Iako se nakon toga mogla očekivati njegova pojedinačna kritika, ona je izostala. Sve do izvješća o Zavodu za obnovu Dubrovnika kad se ponovno osvrnuo na ‘Stari Grad’ u nazivu dokumenta Plana upravljanja.

-Vi kao čelna osoba te ustanove morate jako paziti da radite onako kako se na ovim prostorima radi više stotina godina – rekao je kratko ravnateljici Mihaeli Skurić dodavši kako nije dovoljno upoznat s poslom kojega radi pa neće biti previše kritičan.

Đuro Capor pitao je koji su sljedeći koraci oko provedbe Plana upravljanja.

Mihaela Skurić rekla je kako se koordinacija provedbe Plana povjerila Zavodu. Slijedi dogovor svih osnivača oko ustrojavanja djelatnosti korodinacije. I ovo je izvješće usvojeno jednoglasno.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist