Koronavirus u Hrvatskoj

GRADONAČELNIK KOMENTIRAO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU ‘Potrebno je sačuvati zdravlje i sigurnu sezonu’

GRADONAČELNIK KOMENTIRAO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU 'Potrebno je sačuvati zdravlje i sigurnu sezonu'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u poslijepodnevnim satima gostovao je u programu N1 televizije. Gradonačelnik Franković kratko se osvrnuo na trenutno epidemiološko stanje, razinu procijepljenosti na krajnjem jugu Hrvatske i provođenju restriktivnijih mjera na području Dubrovnika koje bi osigurale zdravstvenu sigurnost i sačuvali zdravlje građana i posjetitelja.

Gradonačelnik Franković jasno je kazao kako mora postojati visoka razina odgovornosti i razumnog ponašanja naročito zbog činjenice kako se Hrvatska obala danas nalazi u narančastoj zoni prema novoj koronakarti Europske unije.

-Mi krećemo danas s vrlo aktivnim mjerama u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Bit ćemo vrlo restriktivni i rigorozni. Ne možemo dopustiti daljnju epidemiološku ugroženost i istovremeno ugroženost tijeka gospodarskih i turističkih aktivnosti – naglasio je gradonačelnik.

Na pitanje novinarke N1 televizije Anke Bilić Keserović o konkretnim mjerama i kontroliranju situacije da bi sezona protekla uspješno i istovremeno kako bi se širenje zaraze pandemijom COVID-19 zaustavilo gradonačelnik je kazao da je potrebna brza i smislena reakcija na sadašnju situaciju.

-Uvjeren sam da se možemo vratiti u zelenu zonu, ali moramo biti svjesni opasnosti novog delta soja. Važno je održavati distancu, izbjegavati velika okupljanja i nositi maske, to je način kojim se osigurava zdravstvena ispravnost građana Dubrovnika i svih turista – dodao je gradonačelnik.

Na samom kraju gradonačelnik Franković iskazao je zadovoljstvo zbog iznimno dobre procijepljenosti u Gradu, kazavši kako je s današnjim danom u Dubrovniku cijepljeno 29.000 građana te je s time procijepljenost na dubrovačkom području prešla 50 posto.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist