Grad

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT OBITELJI HRVOJA ČIKATA ‘U srcima mnogih naših sugrađana ostat će praznina, ali i topla sjećanja’

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT OBITELJI HRVOJA ČIKATA 'U srcima mnogih naših sugrađana ostat će praznina, ali i topla sjećanja'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji gospara Hrvoja Čikata, poznatog dubrovačkog obrtnika.

Uz izraze sućuti, gradonačelnik je zapisao:

Vijest o odlasku gospara Hrvoja sve nas je u Gradu Dubrovniku zatekla i ražalostila.

 Svojim obrtom gospar Čikato održavao je duh Dubrovnika živim, pa i onda kada je abrazivnim djelovanjem vremena i promjenom navika to bilo uistinu zahtjevno. Njegova brijačnica jedno je od mitskih mjesta našeg grada, mjesto susreta, ćakula, mjesto gdje se svakodnevni život odvijao neusiljen, bez glume, bez pretvaranja.

 U srcima mnogih naših sugrađana ostat će praznina, ali i topla sjećanja na neka pasala, lijepa vremena. Na nama je da održimo sjećanje na njega živim pa i na način da u našem gradu potičemo otvaranje i opstanak tradicijskih obrta. Jer upravo oni su preslika i jamstvo života u ovom kamenu kojim smo opasani.

Podsjetimo, sprovod dubrovačkog brica će biti upriličen na Boninovu u petak, 13. srpnja, u 18:00 sati.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist