Aktualno

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ: Vlada potvrdila. Gradi se autocesta do Dubrovnika

autocesta sanader osojnik110521

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić pohvalio se kako je Vlada donijeli Odluku o davanju državnog jamstva Hrvatskim autocestama d.o.o za kreditno zaduženje. Njime će se refinancirati postojeća zaduženja i dodatno zadužiti za izgradnju punog profila autoceste od Ploča do Dubrovnika i Križišća do Žute lokve. U prvoj fazi, naveo je Bačić, izvodili bi se radovi od Doli do Osojnika i Križišća do Novog Vinodolskog!
Na to se osvrnuo i dubrovački gradonačelnik Mato Franković kojemu su puna usta hvale Vlade Andreja Plenkovića.
-Vlada potvrdila. Gradi se autocesta do Dubrovnika – napisao je Frankoivć na svom Facebook profilu.
Napisao je i kako je više puta istaknuo kako će Vlade premijera Andreja Plenkovića biti upisane zlatnim slovima u povijest hrvatskog juga.
-Nakon izgradnje Pelješkog mosta i brzih cesta preko Pelješca (podsjetit ću neki su to nazivali iluzijom za budale) na današnjoj sjednici Vlade RH donesena je odluka o davanju državnih jamstava Hrvatskim autocestama za kreditno zaduženje, a sve kako bi se mogli zadužiti za izgradnju punog profila autoceste od Ploča do Dubrovnika. Vrijedno se prisjetiti i izjave Siniše Hajdaša Dončića SDP-ovog ministra koji je na upit o izgradnji autoceste do Dubrovnika rekao kako se neće graditi autocesta do svakog kokošinjca. I zato HVALA premijeru Andreju Plenkoviću, potpredsjednicima Vlade Branku Bačiću i Olegu Butkoviću na kontinuiranom ulaganju u povezivanje juga Hrvatske kvalitetnom cestovnom mrežom. Siguran sam kako, nakon provedenih javnih rasprava o izgradnji brze ceste do Zračne luke Dubrovnik, možemo sa sigurnošću reći kako će se i taj projekt, koji se desetljećima pokušava realizirati, uistinu i dogoditi sukladno iskazanim željama jedinica lokalne samouprave i stanovnicima krajnjeg juga Hrvatske – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist