Aktualno

Gradonačelniče, kad ćemo na kavu!?

Tko traži kavu s gradonačelnikom dobije je bez obzira zvao se on građanin ili novinar – poručio je s govornice Gradskog vijeća gradonačelnik Andro Vlahušić.

Odgovor je to na pitanje vijećnika Antuna Kisića o transparentnosti njegove gradske uprave, o kojoj se i tijekom kampanje i po dolasku na čelo Grada naveliko govorilo. U međuvremenu se mnogo toga promijenilo po pitanju transparentnosti i otvorenosti samog Vlahušića prema (pojedinim) medijima.

Tako duList ovom prilikom podsjeća i dubrovačku javnost i samog gradonačelnika kako je u dva navrata (povodom Nove 2012. godine te uz Dan Grada Dubrovnika i Festu Svetoga Vlaha) odbio dati razgovor našem tjedniku, a samim tim je i javnost uskratio za dobivanje određenih odgovora na pitanja od velikog značaja za naš Grad. Eto, možda smo pogriješili tražeći razgovor s gradonačelnikom. Očito smo ga trebali zvati na kavu, pa ga ovim putem pitamo: Gradonačelniče, kad ćete s novinarima duLista popiti kavu?

A vijećnika Kisića je, pak, zanimalo kako gradonačelnik tumači 31. mjesto na listi gradova po transparentnosti.
– Pretpostavljam da se svi vi mediji, a i vijećnici sjećate inauguracije gradonačelnika prije tri godine i kampanje koju je vodio i koliko je puta u tome upotrijebljena riječ transparentnost nove gradske uprave, otvorenost, novinari će na kavi biti stalno, u uredu gradonačelnika, sve će biti javno, transparentno. To se najviše i prigovaralo bivšoj upravi. Prvo što je učinjeno su ova mutna stakla kojima su zamutili ulaz u ured gradonačelnika – govorio je Kisić u svom pitanju.

Mi ćemo nadodati i to kako su na prvoj konferenciji za novinare nakon osvajanja izbora 2009. godine novi gradski vlastodršci na čelu s Vlahušićem javno novinarima poručili da ih svi uvijek mogu zvati na telefon. I onda je naglo, iznebuha stiglo priopćenje gradske uprave kojim su novinari zamoljeni da gradonačelnika više ne ometaju pozivima na mobitel. Samo to mislimo da dovoljno govori o njegovoj transparentnosti!
 

Pročitajte još

[FOTO] Tradicionalni tratamenat u čast sv. Vlahu!

Dulist

Festu popratili i Željka Markić i Zlatko Hasanbegović

Dulist

GRADONAČELNIK UZ FESTU SV. VLAHA Moćni zagovor našega parca neka uvijek bdije nad nama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija