Aktualno

Grad obećao – ubuduće uz suglasnost konzervatora

Gradonačelnik Andro Vlahušić obišao je prostor bivšeg Vrtlarovog rasadnika u Gružu, onog istog gdje su po nalogu Grada obavljeni radovi bez sugalsnosti konzervatora.

Podjetimo, riječ je o vrtu renesasnog ljetnikovca Gundulić u Gružu gdje se bagerima raščišćavao teren, odnosno ostatci bivšeg rasadnika. No, Grad je za sve te radove trebao ishoditi suglasnost nadležne službe zaštite, što nije učinjeno. Zato je tijekom današnjeg obilaska rečeno kako će se za sve eventualne radove u budućnosti ishoditi potrebne suglasnosti (!?).

Tijekom obilaska, obavještavaju iz Gradske uprave budući da obilasku nisu bili nazočni mediji istaknuto je kako je Grad Dubrovnik iz zapuštenog prostora očistio glomazni otpad nastao propadanjem plastenika i betonskih arli nakon napuštanja rasadnika, bez intervencija u izvorne kamene kolone i podzide.

– Studija koja se izrađuje u sklopu projekta rekonstrukcije ribarnice će pokazati mogućnosti daljnjeg uređenja bivšeg rasadnika te definirati javnu namjenu, a za sve eventualne radove će se pribaviti potrebne konzervatorske suglasnosti. Budući da je prostor sada očišćen od plastičnih, betonskih i metalnih ostataka i azbestnih elemenata nekadašnjih baraka siguran je za boravak građana i posjetitelja pa će se otvoriti za javnost te uvrstiti u gradski registar zelenih površina i sukladno tome redovito održavati i čistiti – navode iz gradske uprave.

U obilasku su u pratnji gradonačelnika bili i predstavnici gradskih upravnih odjela za promet i komunalne djelatnosti, Dinko Mirić i Zlatko Uršić, direktor Sanitata Niko Kapetanić, pročelnica Konzervatorskog odjela Žana Baća te predstavnik izrađivača projekta rekonstrukcije ribarnice iz Arhitektonskog studija Vetma.

Pročitajte još

Spikerici iz Dubrovnika endoskopom razbili zube. KBC Split: Sve je po pravilima struke

Dulist

Požar u Mokošici, vatrogasci na intervenciji

Dulist

RAGUŽ PORUČIO TOMAŠEVIĆU Davne 2017. sam tebi i takvima govorio da se spustite među ljude

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija