Aktualno

Od 1. svibnja ukidaju se konavoske linije

Od 1. svibnja ukidaju se konavoske linije

Bliži se 1. svibnja, a to znači da bi se već početkom idućeg tjedna mogle ukinuti konavoske linije.

Naime, još jučer direktor Libertasa Đuro Deranja poslao je ponovno obavijest općini Konavle da sa 1. svibnja Libertas ukida linije po Konavlima, ukoliko Općina ne plati još novca Libertasu. Razlog je financijske prirode, odnosno ne prihvaćanje aneksa ugovora od strane Općine Konavle prema kojem bi se subvencija povećala sa 2,5 milijuna na 3, 7 milijuna kuna.

Sporan je i dio prihoda koji se ostvaruje župskim pokazima koji koriste konavoske linije, a u isto vrijeme Općina Župa dubrovačke ne sudjeluje u troškovima.

Da je dobio obavijest, potvrdio nam je načelnik Općine Konavle Luka Korda dodavši:
– Danas smo odgovorili na taj dopis. Oni nemaju na to pravo, jer je otkazni rok 3 mjeseca. U odgovoru smo zatražili da župski pokazi idu u prihod Općine Konavle, jer konavoske linije koriste Župljani. Ako Libertas na to ne pristane nećemo kupiti župske pokaze – istaknuo je Korda.

Direktor Đuro Deranja rekao nam je kako uprava Društva ostaje pri svome:

-Općina Konavle ne poštuje ugovor, nismo potpisali ni aneks ugovora za ovu godinu, te nam nisu osigurana sredstva. Mi tražimo da linije posluju pozitivno, a s obzirom da se radi o nedostatnom dijelu prihoda od Općine Konavle, možemo reći da su ukupno gledano konavoske linije u gubitku – zaključio je Deranja.

Protiv ukidanja konavoskih linija je Radničko vijeće Libertasa. Predsjedniko Ivo Klaić se na tu temu jučer sastao sa direktorom Deranjom:
– Imali smo oštru polemiku, ne slažemo se s time. Tražili smo od Konavala da naprave korekciju linija na svom području, a ako ne prihvate, uvest će se zabrana primanja župskih pokaza.Ako se ukinu konavoske linije to će biti katastrofra jer će 110 ljudi ostat bez posla, očito se na to ide. Oformili smo komisiju koja će reducirat konavoske linije i raspored svojih vožnji na svom dijelu. Općina Župa dubrovačka jednostavno mora shvatit da konavoske linije prevoze 53 posto župskih pokaza, a to znači da Župa ima prihode, a nema rashode. Župa dubrovačka mora snosit jedan dio troškova –  istiće Ivo Klaić.
 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist