Grad

Građani odsad mogu na Lokrum besplatno

lokrum pressica 090714 2

– Pokazalo se kako je povećanje cijena karata za Lokrum bilo opravdano jer smo imali 15 posto više dolazaka i 33 posto više prihoda – rekao je v.d. ravnatelja Mario Tevšić na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

-Prodano je dosad 31 tisuću karata, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je u ovom prvo m razdobjlu prodano 27 tisuća. U te brojke ne računamo povlaštene karte i Dubrovčane – istaknuo je Tevšić koji je zajedno s kolegicom Kristinom Ćurčijom predstavio novi tip ‘karte za građane’.

-Riječ je o kuponima s kojima građani Dubrovnika imaju pravo na četiri besplatna odlaska našim brodovima na Lokrum. Sve što trebaju je doći u naš ured s fotografijom da ga izradimo – reko je Tevšić.
-To je korak naprijed prema našim sugrađanima koji nemaju pokaz – nadovezala se Ćurčija.

-Lokrum će pokušati biti ‘gromobran’ za Dubrovčane jer smo svjedoci sve češćeg ‘tjeranja’ s plaža od strane pojedinica – kaže Tevšić te na novinarski upit odgovara kako se ova pogodnost ne odnosi na okolne općine.

-Za stanovnike okolnih općina vrijedi povlastica kupnje karte za 10 kuna uz Libertasov pokaz – kaže Tevšić.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji, JU Lorkum je zbog loših vremenskih prilika u lipnju izgubila najmanje milijun kuna. Također,  završeni su grubi radovi na drvenim kućicama bivšeg liječilišta i odmarališta, a preostaju ih samo ‘obući’ u drvo. U njima će do jeseni niknuti restoran, a imat će i wc prilagođen invalidima.

Osim toga, u pripremi je nova Odluka koja će omogućiti kažnjavanje svih onih koji su dovoljno neodgovorni da ne sudjeluju u zaštiti ovg dubrovačkog bisera.
-Pripremamo Odluku o zaštiti prirode koju mora odobriti Gradsko vijeće. Nadam se da će to zaživjeti čim prije. Svi koji se ne budu pridržavali pravila zaštite prirode biti će kažnjeni – rekao je v.d. ravnatelja JU Lokrum Mario Tevšić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić